back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για καρκινοπαθείς κρατούμενους

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν τα περιστατικά των δύο καρκινοπαθών κρατουμένων που παρά τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας τους, εξακολουθούσαν να κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να έχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, ενώ τα αιτήματά τους για αποφυλάκιση τους είχαν απορριφθεί.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από το zougla gr. στις 30 Απριλίου γεγονός που οδήγησε την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό να ζητήσει τους φακέλους των δύο κρατουμένων από το διευθυντή του νοσοκομείου των φυλακών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υποβλήθηκαν σε θεραπευτική αγωγή και αν μεταφέρθηκαν για νοσηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για την απόρριψη του αιτήματος για υφ’ όρον απόλυση του υπερήλικα (91ετών) καρκινοπαθούς κρατουμένου ο οποίος αν και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς του, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.

Ο δεύτερος πάντως κρατούμενος που έπασχε από καρκίνο στο πνεύμονα, όπως αποκάλυψε το zougla gr , είχε πλέον πεθάνει, αβοήθητος, μέσα στη φυλακή, λίγες ημέρες μετά το βίντεο στο οποίο καταγράφεται να απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα