back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α. Ζαΐρη: «Δεν βρέθηκε κανένα αξιόλογο στοιχείο για την υπόθεση Πετσίτη»

Διαβάστε επίσης

«Εδώ και δύο χρόνια η Αρχή καταπολέμησης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ερευνούσε την υπόθεση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ», αποκάλυψε η πρόεδρος της Επιτροπής Διαφθοράς Άννα Ζαΐρη κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή ύστερα από αίτημα της ΝΔ για την υπόθεση Πετσίτη.

Ωστόσο, για την επίμαχη υπόθεση είπε ότι δεν βρέθηκε κανένα αξιόλογο στοιχείο και πως αν είχε βρεθεί τα μέσα θα το είχαν μάθει και θα είχε αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Ειδικότερα, στο ερώτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου αν υπάρχουν απάτες και ξέπλυμα χρήματος μέσω της ΔΕΠΑ απάντησε ότι: «είναι μια υπόθεση που απασχολεί εδώ και 2 χρόνια την Αρχή. Όποτε βρήκαμε αξιόλογα στοιχεία τα στείλαμε στον ανακριτική και τον εισαγγελέα».

Υποστήριξε μάλιστα, ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της Αρχής να κάνει εσωτερικό έλεγχο στην ΔΕΠΑ.

Αναφορικά με τον υπάλληλο που ερευνούσε την υπόθεση και απομακρύνθηκε αιφνιδιαστικά η κ Ζαΐρη είπε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι αυτός είναι αστυνομικός που υπηρετεί περίπου 15 χρόνια στην υπηρεσία. Τόνισε μάλιστα πως με δόλιο τρόπο διέρρευσε πως η υπόθεση «βούλιαξε» όταν απομακρύνθηκε ο εν λόγω υπάλληλος, διότι την υπόθεση ερευνούν κι άλλοι υπάλληλοι.

H πρόεδρος επικαλέστηκε την αρχή της εχεμύθειας και δεν είπε περισσότερα για την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα