back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Μέσα σε μια άκρως ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που σημαδεύτηκε από το θερμό επεισόδιο Πολάκη -Μητσοτάκη , αλλά και τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς και τις καταγγελίες για σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα που αντάλλαξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κύλησε η πρώτη ημέρα συζήτησης στη Βουλή,για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι δευτερολογίες των κ.κ .Τσίπρα και Μητσοτάκη,ήταν πρωτοφανείς σε σφοδρότητα με τα δηλητηριώδη βέλη που εκτόξευε ο ένας στον άλλο, να μην έχουν τελειωμό.
Ο πρωθυπουργός ,χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «Στέφανο Χίο της πολιτικής», ενώ τον κατηγόρησε με αφορμή τις γνωστές φωτογραφίες από τη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου, ότι”ξοδεύεται βάζοντας το παρακράτος του να υποκλέπτει φωτογραφίες από την προσωπική μου ζωή».Επίσης , ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα»,ενώ αναφέρθηκε στις σχέσεις του αρχηγού της ΝΔ με τους κυρίους Μαρινάκη και Αλαφούζο.
Σε εξίσου οξείς τόνους , ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη , ο οποίος είπε ότι τα έντυπα που ελέγχει  η κυβέρνηση «χτυπούν αμείλικτα τη σύζυγό του», ενώ αναφερόμενος  στην οικογένεια του πρωθυπουργού ,άφησε υπονοούμενα για το «πώς απέκτησε χρήματα κάνοντας δουλειές επί χούντας».Επίσης, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός μέσω του κ.Φλαμπουράρη, «κάνει ρουσφέτια σε κολλητούς και φίλους του ΟΠΑΠ».
Θερμό επεισόδιο Πολάκη – Μητσοτάκη

Σκηνές σκληρού ροκ στην Ολομέλεια, μόλις ολοκληρώθηκε η σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα Μητσοτάκη. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατέβηκε από τα υπουργικά έδρανα και πλησίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Σου απάντησε ο Αλέξης. Θα σου δείξω εγώ, θα τα πούμε αύριο», φέρεται να του είπε σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς.

Η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη ήταν οργισμένη και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είπε στον κ. Πολάκη: «Άντε σήκω φύγε από εδώ». Σε συνεργάτες του μάλιστα, είπε πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «μιλούσε με πολλά σύμφωνα και λιγότερα φωνήεντα, μιλούσε ακατάληπτα».

Στη ΝΔ σχολιάζοντας την κόντρα του κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό σημείωναν πως «όταν παριστάνεις τον κήνσορα της ηθικής παίρνεις την απάντηση που σου αξίζει. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στην αθλιότητα».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μιλώντας για το πακέτο ελαφρύνσεων, τόνισε ότι οι παροχές είναι δικαιοσύνη και επιστροφή όσων εκλάπησαν τα τελευταία χρόνια από τις θυσίες του ελληνικού λαού. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «θα το πιείτε το μαρτύριο, ένα προς ένα θα τα ψηφίσετε τα μέτρα για ακόμη μια φορά».

«Δεν ήρθα για να αντιπαρατεθώ στα ασήμαντα, στους αντιπερισπασμούς στα επικοινωνιακά κόλπα ούτε να τον συναγωνιστώ στη μαύρη προπαγάνδα» είπε ο κ Τσίπρας και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκ νέου σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, κατηγορώντας τον ότι στη Βουλή επιδιώκει το χειροκρότημα.

Κατηγόρησε τέλος τη ΝΔ ότι το σχέδιο που έχει για το λαό είναι ένα φιλελεύθερο σχέδιο, όπως αυτό του ΔΝΤ, και ότι το μόνο που ακούει ο λαός από τον κ Μητσοτάκη είναι ότι δεν συμπαθεί τον Πολάκη.

«Η δική σας πρόταση είναι τα κουτσομπολιά ο κίτρινος τύπος με αυτό το σχέδιο θα πάτε στις εκλογές;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Στ.Παπαμιχαήλ -Δ. Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα