back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Βρετανία θα λάβει μέρος στις Ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Τερέζα Μέι ήλπιζε ότι θα απέφευγε τις ευρωεκλογές, όμως οι συνεχιζόμενες συνομιλίες με τους Εργατικούς, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το Brexit που θα εξασφαλίσει τη στήριξη των βουλευτών δεν της το επιτρέπουν.

Η Βρετανία θα πρέπει να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για την επικύρωση μιας συμφωνίας για το Brexit από το κοινοβούλιο το προηγούμενο διάστημα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης.
Οι συνομιλίες που ξεκίνησαν χτες συνεχίζονται και σήμερα, ωστόσο το αποτέλεσμά τους αμφίβολο.

«Δυστυχώς, δεν θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία πριν από τη νόμιμη ημερομηνία των ευρωεκλογών. Επομένως αυτές θα προχωρήσουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον. Να θυμίσουμε χτες ότι η καταληκτική ημερομηνία για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές ήταν η χθεσινή, 7 Μαϊου.

«Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας επιχειρώντας να διασφαλίσουμε ότι θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η καθυστέρηση μετά τις ευρωεκλογές. Ιδανικά θα θέλαμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση, που οι ευρωβουλευτές από τη Βρετανία να μην καταλάβουν ποτέ τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σίγουρα να το ολοκληρώσουμε όλο αυτό με επιτυχία έως το κλείσιμο του κοινοβουλίου για το καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο Λίντινγκτον.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα