back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αγκινάρες παπουτσάκια

Διαβάστε επίσης

Οι αγκινάρες μου αρέσουν πολύ κι έτσι όμως φτιαγμένες είναι κάτι εξαιρετικό.

Θα χρειαστούμε για μισό κιλό κιμά ένα πακέτο αγκινάρες καρδιά, κατεψυγμένες.

Οι αγκινάρες παπουτσάκια χρειάζονται ένα κιμά, σαν αυτόν που κάνουμε τα μακαρόνια με κιμά, το παστίτσιο ή τον μουσακά, μπεσαμέλ και τυρί τριμμένο.

Φυσικά, υπάρχει και η έτοιμη μπεσαμέλ για ευκολία!!

Θα σας πω εν τάχει, ότι τον κιμά τον τσιγαρίζουμε στο λάδι του, τον σβήνουμε με κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε κανελογαρύφαλα, μοσχοκάρυδο και δαφνόφυλλο και τον αφήνουμε να ψηθεί συμπληρώνοντας λίγο νεράκι.

Αν κάποιοι θέλουν, μπορούν να βάλουν και τριμμένη ντομάτα.

Βάζουμε νερό να βράσει και βράζουμε τις αγκινάρες για δέκα λεπτά με λίγο αλάτι, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σ’ ένα πυρέξ που έχουμε πασπαλίσει με φρυγανιά τριμμένη, με την σειρά.

Ρίχνουμε πρώτα λίγο τυρί τριμμένο και μετά βάζουμε τον κιμά μια μια.

Αμέσως μετά, φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.

Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι λίγο λάδι ή βούτυρο να κάψει, εγώ βάζω πάντα λάδι, ρίξτε μέσα τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι και ανακατέψτε γρήγορα με το σύρμα, για να μην σβολιάσει, αμέσως μετά ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, μετά, χτυπάτε δυο αυγά καλά και τα ρίχνετε μέσα, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν, βάλτε λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο τυρί τριμμένο κι έτοιμη.

Σκεπάζουμε τον κιμά με μπεσαμέλ ρίχνουμε πάλι λίγο τυρί πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.

Τα παπουτσάκια τα συνοδεύουμε με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα και κρασάκι, εγώ με τα παπουτσάκια προτιμώ το ροζέ…

Να τα απολαύσετε…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα