back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Τσίπρα – Τσακαλώτου σήμερα

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Τσίπρα – Τσακαλώτου σήμερα Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να καταλήξουν στις τελικές ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για τη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Στόχος μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών από τα Γρεβενά.

Χθες, η κ. η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε ότι το πολυνομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή τη Δευτέρα. Μεταξύ άλλων, προβλέπει «κούρεμα» της βασικής οφειλής μέσω του επανυπολογισμού της και μείωση των προσαυξήσεων κατά 85% – στο 100% η μείωση για τους αγρότες. Σε έως 120 δόσεις η αποπληρωμή, με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ. Θα δοθεί, επίσης, η δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν περίπου 80.000 ασφαλισμένοι, που τώρα δεν μπορούν να το πράξουν λόγω χρεών. Γι’ αυτήν την κατηγορία, μέρος της σύνταξης θα παρακρατείται για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ όσοι επιλέξουν τον επανυπολογισμό της οφειλής τους, θα λάβουν αναλογικά μειωμένη σύνταξη.

Ακόμα ένα βήμα προς την κανονικότητα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας προσθέτοντας ότι εκτός από τις ρυθμίσεις χρεών περιλαμβάνει πολύ σημαντικά μέτρα για τη θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων όπως η τεκμηριωμένη απόλυση και η προστασία διανομέων.

Νewsroom Aθήνα 9.84 – Σοφία Δήμτσα 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα