back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Super League: Λαμία, η πρώτη επαρχιακή ομάδα

Διαβάστε επίσης

Με σαρωτική επικράτηση στην επανάληψη, η Λαμία νίκησε με 3-0 στην Ριζούπολη του Απόλλωνα (για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο στην ιστορία των δύο ομάδων) και περιμένει το αυριανό αποτέλεσμα του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ για να δει αν θα είναι φέτος η πρώτη επαρχιακή ομάδα.

Πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν οι παίκτες από την Αργεντινή. Ο Μπαράλες και ο Μπερτόλιο έβαλαν τα γκολ για την Λαμία, αλλά κι ένας συμπατριώτης τους, ο Οριουέλα, βρήκε δίχτυα αλλά της δικής του ομάδας.

Η Λαμία ήταν πολύ καλύτερη ειδικά στην επανάληψη, βγάζοντας την ποιότητα των παικτών της σε σχέση με τον Απόλλωνα που δεν μπόρεσε να αντέξει μετά το πρώτο γκολ.

Η Λαμία είχε τον έλεγχο και τις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά με τον Καραμάνο που αστόχησε από πολύ πλεονεκτικές θέσεις στο 13΄ και στο 34΄ενώ ο γκολκίπερ του Απόλλωνα Αστράς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπερτόλιο στο 38. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ναζλίδη στο 31΄και τον Ρώσση στο 45΄, καταφέρνοντας σε κάποιες στιγμές να προσφέρουν καλές επιθέσεις και ωραίες ενέργειες σε ένα φτωχό γενικά παιχνίδι.

Ο πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο Αστράς ήταν αυτός που έκανε το πέναλτι στην πρώτη φάση της Λαμίας για το δεύτερο μέρος, «γκρεμίζοντας» τον Βασιλαντωνόπουλο που είχε προλάβει να «τσιμπήσει» την μπάλα στην περιοχή. Ο Μπαράλες εκτέλεσε με ψυχραιμία για το 0-1 στο 50΄. Η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν μια σημαντική ευκαιρία με τον Ντούρσο (απόκρουση του Κατσίκα στο 54’) κι από κει και πέρα κατέρρευσε.

Η Λαμία πέτυχε με φανταστική συνεργασία με τακουνάκια Μπερτόλιο, Καραμάνου και πλασέ του πρώτου το 0-2 στο 62΄, ενώ στο 70΄ διεύρυνε το προβάδισμά της με αυτογκόλ του Οριουέλα σε σέντρα του Βάντερσον, έπειτα από ωραία κούρσα πάλι του Καραμάνου.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Οριουέλα, Βαφέας, Κοντοές, Γκίνο, Αγρόδημος, Γαρουφαλιάς (79΄Κοντογιαννόπουλος), Ντούρσο, Ρώσση (63΄Ακόστα) Βάρκας, Ναζλίδης (71΄Οικονομόπουλος)

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Κατσίκας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέντζο, Καρυπίδης (84΄Αναστασιάδης), Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Πίτι, Μπερτόλιο (77΄Τομάς), Καραμάνος, Μπαράλες (71΄Ασούμπρε)

Σ. Λεμονίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα