back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο λόφο του Φιλοπάππου

Διαβάστε επίσης

Αυξημένα εδώ και ένα χρόνο είναι τα μέτρα ασφαλείας στο λόφο του Φιλοπάππου. Το περυσινό τραγικό συμβάν με την δολοφονία  του φοιτητή Νικόλα Μουστάκα στάθηκε αφορμή για να αλλάξει άρδην η εικόνα από πλευράς ασφάλειας.

Έντονη παρουσία της ΕΛΑΣ

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι πλέον έντονη ενώ στον χάρτη του νέου σχεδιασμού φύλαξης έχουν προστεθεί επιπλέον δρόμοι και μονοπάτια του λόφου. Πεζές περιπολίες αστυνομικών «χτενίζουν» το πρωί πολυσύχναστους δρόμους και μονοπάτια που αποτελούσαν σημεία που συμμορίες έστηναν ενέδρες σε ανυποψίαστους τουρίστες και τους αφαιρούσαν ο,τι είχαν πάνω τους. «Η αύξηση των πεζών περιπόλων της ΕΛ.ΑΣ  έφερε και μείωση των κλοπών στην ευρύτερη περιοχή και μετακίνηση πολλών συμμοριών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Ανδρέας που φροντίζει καθημερινά τον εξωτερικό χώρο στον περίβολο της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη.

Αδιανόητο πράγμα η φύλαξη σε μια ανοικτή έκταση 750 στρεμμάτων

Η γυναίκα που φροντίζει καθημερινά για το εσωτερικό της Εκκλησίας συμφώνησε με αυτή την άποψη τονίζοντας ωστόσο με νόημα ότι « οι κλοπές μπορεί να μειώθηκαν αλλά δεν εξαλείφθηκαν και εντελώς μιας και μιλάμε για μια έκταση 750 στρεμμάτων. Είναι αδιανόητο-πρόσθεσε- να γίνει κάτι τέτοιο. Η Αρχαιολογική υπηρεσία έχει προτείνει την περίφραξη περιμετρικά του λόφου αλλά οι κάτοικοι δεν θέλουν να ακούν κουβέντα για αυτό θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σημάνει και την μετέπειτα εμπορευματοποίηση της περιοχής. Κάτι τέτοιο όμως, κατέληξε, είναι αδύνατον να γίνει μιας και μιλάμε για αρχαιολογικό χώρο και δεν μπορεί να γίνουν μικρά διάσπαρτα τουριστικά μαγαζάκια».

Μηχανές enduro σε δύσβατα σημεία

Στον νέο σχεδιασμό φύλαξης της περιοχής περιλαμβάνονται πλέον εποχούμενες παρεμβάσεις ανδρών της ΕΛΑΣ με μηχανές τύπου «enduro» σε δύσβατα σημεία του λόφου κυρίως μετά τις 8 το βράδυ. Οι περιπολίες γίνονται κυρίως σε δρόμους και μονοπάτια που πηγαίνουν ζευγαράκια ή τουρίστες για μοναδική θέα. « Απλά η κατάσταση από πλευράς ασφάλειες μετά το τραγικό συμβάν του νεαρού έγινε πολύ καλύτερη. Μετά τις 8 το βράδυ υπάρχουν συχνά-πυκνά εποχούμενα περίπολα με μηχανές της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κλοπές σταμάτησαν ως δια μαγείας… Απλά μειώθηκαν μόνο και μόνο με την συχνή παρουσία της Αστυνομίας», δήλωσε στον 9.84 ο φύλακας του επίμαχου φυλακίου που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και μόλις λίγα μέτρα από το σημείο που έγινε πέρυσι το τραγικό συμβάν.

Κλειστό φυλάκιο σε νευραλγικό σημείο

Στον δρόμο πάντως μέχρι την κορυφή του λόφου διαπιστώσαμε ότι παραμένει όπως και πέρυσι κλειστό ένα από τα φυλάκια σε νευραλγικό σημείο μιας και όπως μας είχαν πει από τότε υπήρχε έλλειψη προσωπικού.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα