back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σταύρος Θεοδωράκης στον Αθήνα 9.84: “Μάχη των μαχών για το Ποτάμι οι επικείμενες ευρωεκλογές. Το δίλημμα είναι μια Ευρώπη στάσιμη ή μια Ευρώπη μπροστά”

Διαβάστε επίσης

Αθήνα, 2019/05/02

Μάχη των μαχών, χαρακτήρισε τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη. Όπως είπε, “το δίλημμα είναι μια Ευρώπη στάσιμη ή μια Ευρώπη μπροστά”, υποστηρίζοντας ότι για το πρώτο δουλεύουν οι ακροδεξιοί και οι δημαγωγοί της Αριστεράς, δηλώντας ο ίδιος υπέρμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.

“Δεν συνηθίζω να έχω δεύτερη σκέψη έξω από αυτή που διατυπώνω. Στο Ποτάμι έχουμε συγκεκριμένη πρόταση και θέσεις με την πλατφόρμα του Γάλλου Προέδρου Μακρόν για την ευρωπαική αναγέννηση. Εάν ο κόσμος το αρνηθεί αυτό στις ευρωεκλογές, προφανώς θα είναι μια απόρριψη που θα μας βάλει σε θεμελιακή συζήτηση. Αυτές οι ευρωεκλογές έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα και την Ευρώπη” σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Δήλωσε υπέρμαχος της ευρωπαικής αναγέννησης συμπεριλαβανομένης και της αλλαγής Συνθηκών όπως και ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία ενός ενιαίου ευρωπαικού αμυντικού δόγματος, επειδή όπως είπε “αυτό ενδιαφέρει και τους έλληνες πολίτες για την ασφάλεια με τους γείτονες μας.”

Σε ερώτηση εάν τα συνθήματα “είμαστε συνεπείς “και “αλήθειες μόνο” έχουν πολιτικό κόστος, όπως δείχνουν και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο κ Θεοδωράκης παραδέχθηκε ότι η αποδοχή του κόσμου δεν καθρεφτίζεται στις δημοκοπήσεις, επισημαίνοντας ότι καθημερινά λαμβάνει μια μεγάλη συμπάθεια και αποδοχή της παρουσίας του Ποταμιού. “Ο πολίτης πρέπει να τολμήσει να στηρίξει αυτόν που του ταιριάζει στην πολιτική. Δεν μπορεί να συμπαθείς το Ποτάμι και να ψηφίζεις ένα άλλο κόμμα λές και παίρνεις ένα φάρμακο πικρό” είπε.

Ο κ Θεοδωράκης άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή -όπως τόνισε- θεωρούν τις ευρωεκλογές ως το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα που θα δώσουν και αυτό συνιστά προσβολή στην ιδέα της ΕΕ. “Οποιος ψηφίζει Ποτάμι, δίνει ψήφο που αρνείται την κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι έχει την πληρέστερη πρόταση για την Ευρώπη με 27 συγκεκριμένες θέσεις και ο πολίτης ξέρει πως αν ψηφίσει Ποτάμι θα ψηφίσει αυτές τις θέσεις.”

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ Θεοδωράκης εκτίησε ότι το μακεδονικό δεν επηρεάζει την ψήφο του κόσμου και η προεκλογική κουβέντα εστιάζεται στην οικονομία, στην ανεργία και στα προιόντα.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του λόγω της εμπλοκής Ρωσίας και ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν είναι προς όφελος της χώρας. «Ως Ευρωπαίοι στηρίζουμε την προσπάθεια για ένα δημοκρατικό καθεστώς. Είμαστε ενάντια στον Μαδούρο», τόνισε, επισημαίνοντας πως οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι σε οικονομικό επίπεδο και να μην δοθεί λύση με τα όπλα υπερδυνάμεων. “Γκρεμίζεται ο μύθος για τα καθεστώτα, που στο όνομα του λαικισμού ουσιαστικά δεν προσφέρουν καλύτερες ημέρες στους πολίτες τους” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ Θεοδωράκης τέλος, σχολιάζοντας κατά πόσον η πολιτική πρακτική μπορεί ενδεχομένως να διαπαιδαγωγήσει το εκλογικό σώμα είπε: “Αν καθένας επιλέξει να μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας και με σύγχρονο περιεχόμενο, διαπαιδαγωγείς και κάποιες συντηρητικές δυνάμεις. Την Πρωτομαγιά- λόγω απεργίας- αφήσαμε για 24 ώρες τα νησιά χωρίς σύνδεση. Ουδείς τοπικός βουλευτής βγήκε να μιλήσει. Μόνο το  Ποτάμι σήκωσε το βάρος της σύγκρουσης με αυτούς τους παλαιοημερολογίτες που λένε πως είναι λογικό το 2019 να αφήνεις μια ολόκληρη ημέρα τα νησιά χωρίς πλοία και να λες στους τουρίστες που ήταν στο σταθμό του μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας, να πληρώσουν ταξί μέχρι το αεροδρόμιο.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα