back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ.Χατζηδάκης: Ο πρωθυπουργός επιβραβεύει τη στάση του Π.Πολλάκη

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό για τη στήριξη που παρείχε – μέσω και της κοινής τους εμφάνισης στο Ρέθυμνο – στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολλάκη, άσκησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και το μαγκαζίνο “Στάση των 2”.

Όπως είπε, “ ο Πρωθυπουργός όχι απλώς τον ανέχεται, αλλά επιβραβεύει και τη στάση του. Διάλεξε να κάνει μαζί του διακοπές, και φωτογραφήθηκε στο νομό Ρεθύμνης, όπου εκλέγεται ο πολιτικός προϊστάμενος του κυρίου Πολλάκη, Ανδρέας Ξανθός, που πήρε σαφείς αποστάσεις από τον αναπληρωτή Υπουργό”.

Ερωτηθείς αν με την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει τη Δευτέρα η ΝΔ, συσπειρωθεί τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Χατζηδάκης απάντησε “ Εάν συσπειρωθούν γύρω από τον Πολλάκη, τότε όλοι θα είναι μια Κυβέρνηση Πολλάκηδων. Όμως πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει αποστάσεις. Θα καταδειχθεί ότι ο κύριος Τσίπρας, ταυτίζεται με ένα ανεπίτρεπτο πολιτικό ήθος. Όπως είπε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μας, Στέλιος Κιμπουρόπουλος, δεν γίνεται πολιτική χωρίς ανθρωπιά. Είναι μια αδιανόητη στήριξη στις πρακτικές Πολλάκη”.

Για το αφορολόγητο

Αναφερόμενος στην τροπολογία που θα καταθέσει η ΝΔ για να μην μειωθεί το αφορολόγητο, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, είπε ότι “ η ΝΔ δεν θα χαρίσει στον Τσίπρα αγαθές προθέσεις, ούτε θα κάνει σιωπηλή αντιπολίτευση παρακολουθώντας τους πολιτικούς του θεατρινισμούς. Αντί να λέει τι θα κάνει μετά τις εκλογές, για ένα μέτρο που ο ίδιος ψήφισε, να το κάνουμε τώρα, γιατί εδώ και 24 ώρες ο κύριος Τσίπρας δεν έχει πει κουβέντα για το αν θα ψηφίσει την τροπολογία. Δεν θα χρεώσει σε μας, ένα δικό του μέτρο. Αν θέλει να καταργήσει το μέτρο του, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”.

Κάθε χρόνο και χειρότερα για την ΔΕΗ

Τέλος ο κύριος Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι “ σήμερα δεν πρόκειται να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής. Κάθε χρόνος για τη ΔΕΗ είναι χειρότερος και από τον προηγούμενο, και ειδικά επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Το 2014 με τη μικρή ΔΕΗ θα έβαζε 2 δισ στα ταμεία της, σήμερα δεν βρίσκεται καν αγοραστής για τα πετράδια της ΔΕΗ, όπως λένε τις λιγνιτικές μονάδες. Αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ χρειάζεται άμεσα μέτρα σωτηρίας, κάτι το οποίο είπαν και οι ορκωτοί λογιστές, μεταξύ αυτών να εισπραχθούν τα καθυστερούμενα από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, η πώληση κάποιων μονάδων, και ένα διαφορετικό business plan ώστε με συνδυαστικά μέτρα να σωθεί η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα