back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περιδιάβαση στον Διεθνή Τύπο

Διαβάστε επίσης

Η δραματική κατάσταση στη Βενεζουέλα μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του Νικολάς Μαδούρο είναι το βασικό θέμα στον διεθνή Τύπο.

Για Βενεζουέλα

“Κρίση στη Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καλεί σε νέες διαδηλώσεις καθώς ο Μαδούρο δεν υποχωρεί” αναφέρει το BBC. Ο Χουάν Γκουαϊδό απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους της Βενεζουέλας ξανά σήμερα μια μέρα μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στις κινητοποιήσεις χθες. Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο η αντιπολίτευση θέλει να εκδιώξει, παραμένει ανυποχώρητος παρά τις μαζικές διαδηλώσεις. Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα περιέγραψε τους υποστηρικτές του Γκουαϊδό ως “μια μικρή ομάδα” των οποίων το σχέδιο απέτυχε. Στο μεταξύ η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο κ Μαδούρο ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Κούβα ώστε να ξεφύγει από τις αναταραχές. “Έιχαν προετοιμάσει ένα αεροπλάνο. Ήταν έτοιμος να φύγει χθες το πρωί, όπως καταλαβαίνουμε. Οι Ρώσοι του υπέδειξαν να παραμείνει” δήλωσε στο CNN o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο χωρίς όμως να παρουσιάσει αποδείξεις. Ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι επίσης ισχυρίστηκε ότι τρία στελέχη της κυβέρνησης Μαδούρο ενώ εισηγήθηκαν στον πρόεδρο να φύγει, αργότερα έκαναν πίσω. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον δήλωσε ότι ένας εξ αυτών είναι ο υπουργός Άμυνας, Βλαντίμιερ Παδρίνο – που επιβεβαίωσε τη στήριξη του εμφανιζόμενος στο πλευρό του Μαδούρο στη διάρκεια του τηλεοπτικού διαγγέλματος. Έχοντας στο πλευρό του στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ο Μαδούρο δεσμεύθηκε πως θα βγει νικητής από την απόπειρα πραξικοπήματος, που έχει τη στήριξη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Δήλωσε επίσης ότι τα χθεσινά γεγονότα “δεν θα μείνουν ατιμώρητα”. “Οι εισαγγελείς θα ξεκινήσουν έρευνες για σοβαρά εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του Συντάγματος, του κράτους δικαίου και του δικαιώματος στην ειρήνη” είπε στην ομιλία του. Στο μεταξύ, ο κ Γκουαϊδό ανανέωσε την έκκλησή του προς τον λαό της Βενεζουέλας να βγει στους δρόμους για να ολοκληρωθεί “η τελική φάση” των προσπαθειών να εκδιωχθεί ο Μαδούρο.

“Τι έγινε χθες” Σε ένα τρίλεπτο βίντεο ο κ Γκουαϊδό εμφανίστηκε μαζί με στρατιωτικούς χαρακτηρίζοντας τους “γενναίους στρατιώτες” στο Καράκας. “Οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν τη σωστή απόφαση… τους εγγυώμαστε ότι είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας” είπε. Παρότρυνε τον λαό να τους πλαισιώσει στους δρόμους και εμφανίστηκε έχοντας στο πλευρό του επίσης τον άλλο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Λεοπόλδο Λόπεζ, που βρισκόταν σε κατ’ οίκον κράτηση από το 2014. Υποστηρικτές και των δύο πλευρών συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, Καράκας. Παρά τις εκκλήσεις του Γκουαϊδό φάνηκε τελικά ότι η πλειοψηφία των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στο πλευρό του Μαδούρο στη διάρκεια των συγκρούσεων. Υπήρξαν επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Γκουαϊδό και οχημάτων του στρατού όλη την ημέρα. Διαδηλωτές εμφανίζονται να ρίχνουν πέτρες και να απωθούνται με δακρυγόνα και αύρες νερού. Σε ένα βίντεο όχημα του στρατού φαίνεται να ποδοπατά διαδηλωτές. Τα χθεσινά επεισόδια ήταν τα μεγαλύτερα και τα σκληρότερα από την έναρξη της πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές τουλάχιστον 69 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες ενώ δύο δέχθηκαν πλαστικές σφαίρες.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στη Λατινική Αμερική, Κέιτ Γουότσον τα επεισόδια της Τρίτης ήταν δραματικά. Αλλά δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια κατάσταση βρίσκεται πλέον η Βενεζουέλα. Ο Χουάν Γκουαϊδό έκανε μια θαρραλέα κίνηση λέγοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στο πλευρό του χθες το πρωί. Το γεγονός ότι είχε στο πλευρό του και τον Λεοπόλδο Λόπεζ, που ήταν υπό κατ’ οίκον περιορισμό προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Ποιος τον απελευθέρωσε και τι σημαίνει αυτό για τους υποστηρικτές των ενόπλων δυνάμεων; Όμως καθώς εξελίσσονταν τα επεισόδια αρκετά ερωτηματικά άρχισαν να δημιουργούνται – ποιοι ακριβώς στήριξαν την εξέγερση; Δεν υπάρχει ακόμα απάντηση. Το βίντεο με το οποίο ο Γκουαϊδό κάλεσε τον λαό να βγει στους δρόμους ξανά την Τετάρτη ήταν μια ομιλία που είχε στόχο να κινητοποιήσει τον κόσμο, αλλά ήταν αρκετά ρηχή. Ισχυρίστηκε ότι ο κ Μαδούρο δεν έχει τη στήριξη ούτε τον σεβασμό των ενόπλων δυνάμεων, όμως οι επιτελείς του στρατού – τη στήριξη των οποίων χρειάζεται ο Γκουαϊδό – δεν είναι τελικά στο πλευρό του. Αρκετοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να αναλάβει την εξουσία. Παρά το γεγονός ότι ο Μαδούρο βρίσκεται στο προεδρικό μέγαρο το μέλλον του δεν είναι εξασφαλισμένο, συνόψισε τα χθεσινά γεγονότα λέγοντας ότι υπήρχε ένταση στο τηλεοπτικό του διάγγελμα όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι δύο πλευρές ένιωσαν αυτή την ένταση χθες.

Οι διεθνείς αντιδράσεις: Ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση και στις δύο πλευρές να αποφύγουν τη βία. Οι ΗΠΑ που στηρίζουν τον κ Γκουαϊδό από τότε, που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος ανανέωσαν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο του. Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα γεγονότα στη Βενεζουέλα και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του λαού και της ελευθερίας του. Απείλησε να εφαρμόσει “υψηλότατες κυρώσεις” και “πλήρες και ολοκληρωμένο εμπάργκο” εναντίον της Κούβας αν δεν σταματήσει να στηρίζει τον Μαδούρο. Άλλες κυβερνήσεις στηρίζουν τον Μαδούρο ανοιχτά περιλαμβανομένης της Βολιβίας, της Κούβας που χαρακτήρισαν τα χθεσινά γεγονότα “πραξικόπημα”. Η κυβέρνηση του Μεξικού εξέφρασαν “ανησυχία για μια πιθανή αύξηση της βίας” στη Βενεζουέλα, ενώ ο πρόεδρος της Κολομβίας ζήτησε από τον στρατό “να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας” εναντίον του Μαδούρο. Μια έκτακτη συνάντηση της Ομάδας Λίμα, των χωρών της Λατινικής Αμερικής διοργανώνεται για αυτή την Παρασκευή.

Η Pais έχει τίτλο: “Κρίση στη Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο προειδοποιεί ότι δεν θα υπάρξει αμνηστία την ώρα που ο Γκουαϊδό απευθύνει νέα έκκληση για διαδηλώσεις σήμερα”.
Σύμφωνα με την Pais o έτερος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Λεοπόλδο Λόπεζ βρίσκεται ήδη στην πρεσβεία της Ισπανίας, μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του με σκοπό να διαφύγει προς την Χιλή. Ο Λόπεζ βρισκόταν ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό καταδικασμένος σε 13 χρόνια φυλάκισης.
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ένας 24χρονος τελικά πέθανε χθες στην περιφέρεια της Αράγουα στη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων χωρίς όμως να διευκρινίζεται η αιτία του θανάτου του. Επιπλέον υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 95 τραυματίες, 26 στην περιφέρεια της Αράγουα και 69 στον δήμο του Καράκας, Τσακάο.

“Κρίση στη Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ισχυρίζεται ότι είναι ο νικητής της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του” αναφέρει ο Guardian. Αυτό που αναφέρει ο Guardian είναι ότι ο Τραμπ και ανώτατα στελέχη των ΗΠΑ έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα προς τον Γκουαϊδό μέσω twitter ενώ ο συμβουλος ασφάλειας, Τζον Μπόλτον εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο διακηρύσσοντας ότι η κατάσταση βρίσκεται σε κρίσιμη στιγμή. Ο Μπόλτον έδωσε τα ονόματα τριών ανώτατων αξιωματούχων που είπε ότι διαπραγματεύονται με την αντιπολίτευση και αποδέχθηκαν ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να αντικατασταθεί. Σύμφωνα με τον Μπόλτον είπε πως ανάμεσα τους ήταν και ο υπουργός Άμυνας, Βλαντίμιρ Παδρίνο, ο επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου, Μαικέλ Μορένο και ο προσωπάρχης της προεδρικής φρουράς, Ιβάν Ραφαέλ Χερνάντεζ Ντάλα. Πάντως πήρε άμεσα απάντηση από τον υπουργό Εξωτερικών του Μαδούρο, Χόρχε Αρεάθα “ονειρέψου… όχι σήμερα!” Σύμφωνα με πηγή κοντά στην αντιπολίτευση, ο Γκουαϊδό δεν είχε στήριξη από τις ΗΠΑ, ούτε πηγές άλλες για αυτή την κίνηση, η οποία ήρθε μετά από μήνες επαφών με στρατιωτικά στελέχη. Αλλά η αντιπολίτευση έχει δεσμούς με την Ουάσινγκτον από τότε που ο Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος τον Ιανουάριο.

Οι Financial Times στο πρωτοσέλιδο τους φέρουν την εικόνα ενός μεσήλικα με κοστούμι να ρίχνει δακρυγόνο προς τους στρατιώτες, που νωρίτερα το είχαν πετάξει σε ομάδα πολιτών.

Οι Times έχουν τη φωτογραφία ενός διαδηλωτή που δεν φορά μπλούζα και φαίνεται να έχει χτυπηθεί από πλαστική σφαίρα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οχήματα του στρατού έπεσαν πάνω σε διαδηλωτές στο Καράκας, προκαλώντας τους σοβαρούς τραυματισμούς. Περιγράφει την έκκληση του Χουάν Γκουαϊδό ως “την πιο θαρραλέα και πιο επικίνδυνη κίνηση” από τη στιγμή που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας, τον περασμένο Ιανουάριο.

Από την πλευρά της η Daily Mail αναφέρει ότι ο κ Γκουαϊδό κάλεσε τους Βενεζουελάνους και τις ένοπλες δυνάμεις να τον στηρίξουν στις σημερινές μαζικές διαδηλώσεις με αφορμή την Πρωτομαγιά.

Σε συνέντευξη του ο Χ. Γκουαϊδό στη DW τόνισε ότι «Οι ένοπλες δυνάμεις δεν στηρίζουν πια τον Νικολάς Μαδούρο, συντάσσονται με την αλλαγή, τον λαό και το Σύνταγμα. Στην περίπτωση της Βενεζουέλας υπήρξε σφετερισμός εξουσίας. Υπήρξαν πολλές διώξεις στους κόλπους του στρατού, όχι μόνο από τις μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας αλλά και της Κούβας. Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία του λαού, η διεθνής κοινότητα και οι ένοπλες δυνάμεις δεν στηρίζουν πια τον Μαδούρο». Σε ερώτηση της DW σχετικά με το τι απαντά ο ίδιος σε όσους υποστηρίζουν ότι ο Γκουαϊδό ηγείται μιας «απόπειρας πραξικοπήματος», δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μαδούρο είναι αυτή που «υπέσκαψε το κράτος δικαίου, αγνόησε το Σύνταγμα της χώρας και απέτυχε στη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών». «Άρπαξαν την εξουσία», ανέφερε ο Χ. Γκουαϊδό χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του. Στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση Μαδούρο να απαντά στο κάλεσμα Γκουαϊδό επίσης με στρατιωτικά μέσα αυξάνοντας τον κίνδυνο αιματοκυλίσματος, απάντησε ότι η διαδικασία που έχει ξεκινήσει η αντιπολίτευση «κυλά ειρηνικά και εντός των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα ορίων» και πρόσθετε ότι και στο μέλλον προτίθεται να πορευθεί με τον ίδιο τρόπο. Τι ακριβώς όμως ζητά ο Χουάν Γκουαϊδό από τη διεθνή κοινότητα; Σε αυτή την ερώτηση ο ίδιος απαντά: «Διεθνή αναγνώριση, όπως ήδη έχει συμβεί. Ζητάμε μεταβατική κυβέρνηση και ελεύθερες εκλογές». Ο Χουάν Γκουαϊδό δήλωσε επίσης στη DW: «Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι ο Μαδούρο δεν απολαμβάνει πλέον της στήριξης του στρατού, αν και έχει σπείρει παντού τον φόβο, την αναστάτωση, την ανασφάλεια. Ό,τι κι αν γίνει, εμείς θα συνεχίσουμε».

Στη Βρετανία

Το Brexit επανήλθε στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου με τον Guardian να αναφέρει ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν είναι αντιμέτωπος με ισχυρές αντιδράσεις μετά την άρνηση του να στηρίξει τα αιτήματα βουλευτών του για νέο δημοψήφισμα. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η σύνταξη του μανιφέστου του κόμματος για τις ευρωεκλογές “δεν ανταποκρίνεται” στις θέσεις που εξέφρασαν πρόσφατα ο αναπληρωτής αρχηγός του κόμματος, Τομ Γουάτσον και ο σκιώδης υπουργός για το Brexit, Σερ Κέιρ Στάρμερ.

Από την πλευρά του η ιστοσελίδα του New Statesman αναφέρει ότι το Εργατικό κόμμα απέφυγε τον εμφύλιο – μετά την επίτευξη συμβιβαστικής συμφωνίας εκ μέρους του συμβουλίου του κόμματος. Συμπεραίνει οτι η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή “συμφώνησε ότι διαφωνεί”.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι οι ευρωσκεπτικιστές υπουργοί ανησυχούν πως η Τερέζα Μέι θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις των Εργατικών σχετικά με το Brexit. Αναφέρει ότι η ανακοίνωση της πρωθυπουργού ότι θέλει να ολοκληρωθούν οι διακομματικές συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα προσέθεσε νέες υποψίες ότι αναμένει τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, προτού προχωρήσει στον συμβιβασμό. Επίσης αναφέρει πως στέλεχος των Τόρις έχε δηλώσει ήδη στους υπουργούς πως “ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα” την ώρα που τους παρουσιάστηκε έγγραφο που αναφέρεται στους κινδύνους νέας ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο χωρίς τη στήριξη των Εργατικών.

Στην Ισπανία

Οι Podemos σχεδιάζουν μόνο ένα σενάριο, αναφέρει η Pais. Τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές. Το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας εκτιμά πως μια κυβέρνηση συνασπισμού αποτελεί την πιο σταθερή λύση, την ώρα που οι σοσιαλιστές εξετάζουν άλλα σενάρια ενώ δεν πρόκειται να καταλήξουν σε απόφαση πριν από τις εκλογές της 26ης Μάϊου. Ο Ιγκλέσιας στην επιχειρηματολογία του θεωρεί πως μόνο με κυβέρνηση συνασπισμού θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα της χώρας μετά από τρεις βουλευτικές εκλογές σε τρία χρόνια. Προς ώρας κανείς δεν μιλά για χαρτοφυλάκια αν και υποστηριχτές της κυβέρνησης συνασπισμού προωθούν την ιδέα μιας κυβέρνησης αποτελούμενης από πολλές ομάδες.

Σε άρθρο του στην Pais ο Ιγκλέσιας με τίτλο “κυβέρνηση σταθερότητας και της αριστεράς” αφού συγχαίρει τον Πέδρο Σάντσεθ για τη νίκη του και εκτιμά πως ήρθε η ώρα και για αυτοκριτική για τα αποτελέσματα του δικού του κόμματος τα οποία αποδίδει στην εσωκομματική κατάσταση των Podemos ζητά κυβέρνηση συνασπισμού θεωρώντας ότι αυτή θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα. Και εξηγεί “μια κυβέρνηση με μόνο 123 έδρες που διαθέτουν οι Σοσιαλιστές θα βρεθεί αντιμέτωπη τουλάχιστον με 149 βουλευτές της δεξιάς. Αυτό όχι μόνο θα παράξει αποσταθεροποίηση αλλά και θα υποχρεώσει μια κυβέρνηση του Σάντσεθ να αναζητήσει τη βοήθεια της δεξιάς σε αρκετά νομοσχέδια όπως για το εργατικό δίκαιο ή για το συνταξιοδοτικό αλλά κυρίως για το θέμα της Καταλονίας”. Προσθέτει πως “η τράπεζα Santander (μέσω διαφόρων τρόπων) και η οικονομική ελίτ πιέζουν τον Σάντσεθ να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ciudadanos. Αυτή η πιθανότητα εν μέσω και άλλων εκλογών όπως των τοπικών δεν είναι εύκολα επιτεύξιμη (ο Σάντσεθ ήδη πάντως είχε πετύχει συμφωνία μαζί τους το 2016) αλλά σε κάθε περίπτωση θα μπορέσει να διευκολύνει τον Ριβέρα να προωθήσει μια δεξιά πολιτική και αυτό πρέπει να το αναλογιστούμε. (….) Ο δικός μας συμβιβασμός με τους ψηφοφόρους μας και με την πλειοψηφία της προοδευτικής αριστεράς έχει μόνο μια επιλογή: να αποτελέσει τη σταθερότητα και την πολιτική δύναμη που θα υπερασπιστεί την κοινωνική δικαιοσύνη και τον διάλογο εντός της κυβέρνησης. Με τη δύναμη των δικών μας εδρών και των προγραμματικών μας προτάσεων θα εργαστούμε για να πείσουμε τους Σοσιαλιστές, τον Πέδρο Σάντσεθ να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνασπισμού, σταθερή, της αριστεράς, του διαλόγου ακολουθώντας το μοντέλο που εφαρμόζεται στη Βαλένθια ώστε να ενισχυθεί και το προοδευτικό μέτωπο της Ε.Ε όπου σίγουρα η συνεργασία είναι κάτι σύνηθες. Τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να μιλήσουμε με τους Σοσιαλιστές για την δημοσιονομική δικαιοσύνη, για τις πολιτικές της φεμινιστικής οικονομίας, για την εξασφάλιση των συντάξεων, για τις δημόσιες υπηρεσίες, για την ενέργεια, για τα δικαιώματα της ελευθερίας για τον διάλογο με την Καταλανία και στο τέλος για τους ανθρώπους και της ομάδες που είναι απαραίτητες ώστε να διασφαλίσουν αυτές τις πολτικές”.

Στις ΗΠΑ

Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ σε επιστολή του προς τον γενικό εισαγγελέα, Γουίλιαμ Μπαρ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του με τον τρόπο που χαρακτήρισε το πόρισμα της έρευνας του σχετικά με πιθανές σχέσεις μεταξύ στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία. Η Washington Post, οι New York Times και το NBC ανέφεραν χθες ότι ο Μιούλερ έστειλε την επιστολή του στα τέλη Μαρτίου, μετά τη δημοσίευση της περίληψης της έρευνας του από τον Μπαρ με την οποία “αθώωσε” τον Τραμπ από την κατηγορία της παρακώλυσης της δικαιοσύνης. Ο Μιούλερ έγραψε ότι ο Μπαρ “δεν απέδωσε το νόημα, τη φύση και την ουσία του κειμένου” από την έρευνα του ειδικού ανακριτή, σύμφωνα με την επιστολή που δημοσίευσε η Post. “Υπάρχει τώρα σύγχυση στο κοινό για τις επικριτικές αναφορές στην έρευνα μας” προσέθεσε ο Μιούλερ. “Αυτό απειλεί με υπονόμευση του κεντρικού στόχου για το οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης έχρισε ειδικό ανακριτή: να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών για το αποτέλεσμα των ερευνών”. Εκπρόσωπος του Μιούλερ αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει το δημοσίευμα. Από την πλευρά του εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ο κ Μπαρ έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον κ. Μιούλερ και πως η επικοινωνία τους ήταν θερμή και επαγγελματική.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα