back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Πλημμύρισε» με λαμπάδες η αγορά της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Λαμπάδες για όλα τα γούστα έχουν «πλημμυρίσει» την αγορά της Αθήνας, με την κίνηση της αγοράς από σήμερα να ανεβάζει ρυθμούς λίγα μόλις 24ωρα πριν την Ανάσταση και το Πάσχα.

Οι τιμές στις λαμπάδες, ανάλογα με το είδος τους , παρουσιάζουν αύξηση από 10%-15% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινη περίοδο. Αύξηση, που σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, αποδίδεται στην πορεία ανόδου που έχουν πάρει από πέρυσι οι τιμές στα υλικά για την παρασκεύη τους και αντίστοιχα στα διακοσμητικά είδη που συνοδεύουν μια «πλούσια» λαμπάδα.

Μια πολυσύνθετη λαμπάδα φτάνει και τα 38 ευρώ

Οι τιμές στις λαμπάδες ποικίλουν ανάλογα με την διακόσμηση τους και το είδος λαμπάδας. Τα απλά κεριά ξεκινούν από 50 λεπτά, οι λιτές λαμπάδες κυμαίνονται από 3-5 ευρώ και από εκεί και πέρα ανάλογα με την θεματολογία και τα πρόσθετα της δημιουργικης διακόσμησης μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 38 ευρώ. Η φαντασία των δημιουργών για φέτος ξεπερνά τα όρια…

Λαμπάδες με “smart watch” για μεγάλους …

Λαμπάδες με θερμόμετρα, μπαλαρίνες όλων των ειδών, κούκλες και ήρωες κόμικς και καρτούν, με ηλεκτρονικά ρολόγια τυπου “smart watch” για τους απαιτητικούς της μεγάλης ηλικίας είναι αυτες που ξεχωρίζουν αυτό το Πάσχα. Ακόμη και για τους λάτρες του καραγκιόζη υπάρχει λαμπάδα που συνοδεύεται με φιγούρα του αγαπημένου ήρωα. Ξεχωρίζουν επίσης λαμπάδες με μαριονέτες και φιγούρες μάπετ σωου.

Λαμπάδες με ήχο και φως …

Στις προτιμήσεις των καταναλωτών περιλαμβάνονται και οι λαμπάδες με ήχο και φως τύπου “led” που θα ξεχωρίσουν φέτος στην Ανάσταση. Οι τιμές τους φτάνουν μέχρι και τα 30 ευρώ μιας και αποτελούν κάτι ξεχωριστό για αυτό το Πάσχα. Πρόκειται για χειροποίητες λαμπάδες φτιαγμένες με πολύ μεράκι και φαντασία από τους κατασκευαστές μιας και το φως αναδύεται από ειδικά σημεία όταν ανάψει η λαμπάδα. Πρωτότυπες είναι επίσης και οι λαμπάδες που αναδύουν άρωμα λεβάντας και Πασχαλιάς (αρωματικές). Οι τιμές τους κυμαίνονται από 12-17 ευρώ ανάλογα το θέμα.

Η κυρία Τόνια Εμμανουήλ Κοκκάκη δεν πουλάει απλώς λαμπάδες αλλά τις κατασκευάζει μαζί με τον άντρα της. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 μας είπε αρχικά ότι, συγκριτικά με πέρυσι, παρατηρείται μια αύξηση της τάξης του 10%-15% στην τιμή και αυτό κυρίως λόγω αύξησης των υλικών παραγωγής τους. « Οι απλές λαμπάδες -κεριά για τον επιτάφιο και την Ανάσταση ξεκινούν από 50 λεπτά και οι «πλουσιες» φτάνουν μέχρι και τα 38 ευρώ. Στις χειροποίητες λαμπάδες δίνουμε όλο μας το «είναι» και αυτό είναι που τις ξεχωρίζει. Τα υλικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ποιότητα μιας λαμπάδας και στην καύση της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα