back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γρίπη: Άλλοι 4 έχασαν τη ζωή τους σε μία εβδομάδα – 145 τα θύματα

Διαβάστε επίσης

Με επιπλέον τέσσερις νεκρούς και τρεις ακόμη ασθενείς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υποχωρεί το κύμα της εποχικής γρίπης, καταγράφοντας συνολικά, από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 21 Απριλίου, 386 σοβαρά επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα, εκ των οποίων τα 372 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ και 145 θανάτους.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), κατά το διάστημα 15-21 Απριλίου καταγράφηκαν άλλα τέσσερα θανατηφόρα κρούσματα. Επίσης και τρεις εισαγωγές ασθενών με επιπλοκές της γρίπης σε ΜΕΘ.

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ αναφέρουν στην έκθεσή τους πως «η δραστηριότητα της γρίπης κινείται σε χαμηλά, εκτός εποχής επίπεδα» και πως η επιτήρηση λήγει τον Μάιο.

Ωστόσο, ο απολογισμός παραμένει βαρύς. Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 21 Απριλίου, καταγράφηκαν 145 θάνατοι. Λόγω επιπλοκών από τη γρίπη 386 ήταν τα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά τα 372 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Από αυτά τα περιστατικά, εμβολιασμένα ήταν τα 56 (ποσοστό 15%).

Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς, οι 131 κατέληξαν σε ΜΕΘ και οι 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα