back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Ανδ. Ξανθός δεν επικυρώνει τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Διαβάστε επίσης

Αρνήθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός να επικυρώσει τις αρχαιρεσίες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Στην απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν επικυρώνει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι του ΠΙΣ δεν έστειλαν ποτέ τα πρωτότυπα νόμιμα έγγραφα της καταμέτρησης, ούτε τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί όπως ορίζει ο νόμος.

«Από τα διαβιβασθέντα αντίγραφα προκύπτουν πλημμέλειες και ελλείψεις, που πλήττουν το κύρος της εκλογικής διαδικασίας και καθιστούν αδύνατη και εκτός νόμου την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Περαιτέρω, από κανένα πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής δεν προκύπτει τι ενστάσεις υπεβλήθησαν κατά της εκλογικής διαδικασίες, πότε, από ποιους και με ποιο περιεχόμενο, ώστε να χρειαστεί να πραγματοποιηθεί επανακαταμέτρηση σταυρών υποψηφίων για το δ.σ. συγκεκριμένης παράταξης. Επίσης, δεν περιγράφοντα τα ψηφοδέλτια, στα οποία υπήρξε η διαπιστωθείσα με τα επανακαταμέτρηση διαφορά στη σταυροδοία υποψηφίων, με συνέπεια την αλλαγή στη σειρά εκλογής τους. Επίσης από τις ενστάσεις που ποβλήθηκαν απ’ ευθείας στον υπουργό Υγείας προκύπτει ότι δύο συνδυασμοί έθεσαν στο ψηφοδέλτιό τους για την ανάδειξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου και τους υποψήφιους της εξελεγκτικής επιτροπής, καθώς αι λανθασμένος αριθμός καταγεγραμμένων ψήφων υποψηφίων», σημειώνεται στην απόφαση του Ανδρέα Ξανθού.

Το προεδρείο του ΠΙΣ καλεί τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα προκειμένου να προασπιστούν τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα στον τόπο μας.

Έπειτα από αιτιάσεις που εκφράστηκαν σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Ανδρέας Ξανθός αρνήθηκε να κάνει δεκτή τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Το προεδρείο του Συλλόγου κάνει λόγο για προσπάθεια του υπουργού να βάλει “φέσι” στο νεοεκλεγέν συμβούλιο:

“Με μία παράνομη απόφαση επιχειρεί να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας, μη επικυρώνοντας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του διοικητικού και του ανώτατου πειθαρχικού συμβουλίου με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τη νόμιμη διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%.

Η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Προφανώς ο λόγος του υπουργικού πραξικοπήματος είναι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη βούληση του εκλογικού σώματος.

Η νομίμως εκλεγείσα Διοίκηση του ΠΙΣ δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα”.

Το προεδρείο του ΠΙΣ καλεί τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα προκειμένου να προασπιστούν τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα στον τόπο μας.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα