back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Αγκαλιάζει» τον τίτλο στην Αγγλία η Σίτι

Διαβάστε επίσης

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με σκορ 0-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε αγώνα για το αγγλικό πρωτάθλημα και πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ανέβασε την απόδοσή της στην επανάληψη και με γκολ από Μπερνάρντο Σίλβα και Σανέ έκανε επίδειξη ανωτερότητας επί της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ και με το 0-2 (11η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα) προσπέρασε ξανά την Λίβερπουλ (89-88) τρεις στροφές πριν το τέλος.

Αν οι «πολίτες» πάρουν τα τρία τελευταία τους παιχνίδια (εκτός με Μπέρνλι, εντός με Λέστερ και εκτός με Μπράιτον), τότε η Λίβερπουλ θα μείνει στα κρύα του λουτρού.

Το ντέρμπι ήταν σκληρό, αναγνωριστικό στο πρώτο μέρος, με την Σίτι να μοιάζει λίγο αγχωμένη. Οι παίκτες του Σόλσκιερ επιχειρούσαν με μακρινά σουτ να προσεγγίσουν την εστία του Έντερσον και με λίγες εξαιρέσεις κατάφεραν να αφοπλίσουν τους φιλοξενούμενους, που άγγιξαν το 0-1, όταν ο Στέρλινγκ «άδειασε» δύο παίκτες, όμως από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντε Χέα.

Η επανάληψη όμως ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Μία μαγική ενέργεια του Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος πάνω στην διαγώνια κίνηση να μπει στην περιοχή, άλλαξε βηματισμό και με ξαφνικό σουτ στην κλειστή γωνία του Ντε Χέα έκανε το 0-1 (54’) τελειώνοντας ψυχολογικά τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Αγκουέρο είχε δοκάρι δύο λεπτά αργότερα και παρότι οι γηπεδούχοι είχαν σπουδαία στιγμή με τον Λίνγκαρντ, ο οποίος απέτυχε να βρει την μπάλα σε κενή εστία (60’) δέχθηκαν και δεύτερο γκολ (66’) όταν σε κόντρα επίθεση, ο Σανέ τρύπησε τα χέρια του Ντε Χέα (66’) και έκανε το 0-2, που ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη για τη Σίτι.

Οι συνθέσεις:

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταρμιάν (83′ Αλέξις Σάντσες), Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Φρεντ, Αντρέας Περέιρα (72′ Λουκακού), Πογκμπά, Ράσφορντ, Λίνγκαρντ (83′ Μαρσιάλ).
ΣΙΤΙ Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκιουντογάν (89′ Ντανίλο), Φερναντίνιο (51′ λ.τρ. Σανέ), Νταβίδ Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (89′ Γκαμπριέλ Ζεζούς).

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα