back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Vegans για τη σφαγή των αμνών του Πάσχα

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα «Δεν είναι παράδοση. Είναι βία» ομάδες βιγκανιστών, αυτές τις μέρες, πραγματοποιούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στην Αθήνα, για το έθιμο της μαζικής σφαγής των αρνιών, λόγω Πάσχα.

Θα τους συναντήσετε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης να διαμαρτύρονται κρατώντας στα χέρια, πλακάτ με εικόνες γροθιά στο στομάχι των κρεατοφάγων.

vegan

«Βγαίνουμε στους δρόμους για να προκαλέσουμε τις κατεστημένες πεποιθήσεις μιας κοινωνίας που θεωρεί ένα τέτοιο έθιμο, ακόμα, αποδεκτό» διαμηνύουν οι ακτιβιστές και αναρωτιούνται «Τι γιορτάζουμε ακριβώς, όταν απαξιώνουμε τη ζωή όλων των άλλων όντων; Πώς γιορτάζουμε την ανάσταση του Χριστού, που είναι ο υπέρτατος συμβολισμός της ζωής και του φωτός, σκορπίζοντας φόβο και θάνατο;»

«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να αναδείξουμε γενικότερα τα θέματα της σφαγής και της κακοποίησης των ζώων» λέει στον Αθήνα 9.84 η Στεφανία Μωραίτη μέλος της ομάδας Vegan for life Greece.

«Τα ζώα έχουν συναισθήματα όπως εμείς, θέλουν να ζήσουν και να ζήσουν ελεύθερα. Εμείς τα αναγκάζουμε σε εγκλεισμό, μαρτύρια και θανάτωση. Αν ανοίξουμε τα μάτια μας και την καρδιά μας θα καταλάβουμε ότι αυτό που συντηρούμε στην καθημερινότητα μας και στα έθιμά μας είναι λάθος. Μπορούμε να γιορτάζουμε με έναν ειρηνικό τρόπο και αναίμακτο. Το μήνυμα της εορτής του Πάσχα είναι η αγάπη. Όταν στο πιάτο μας έχουμε ένα σκοτωμένο πλάσμα, δεν είναι πράξη αγάπης», τονίζει η κα Μωραίτη.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα