back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θύελλα αντιδράσεων για την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο – Νέα ανάρτηση του υπουργού

Διαβάστε επίσης

Στα ύψη η αντιπαράθεση με αφορμή την επίθεση του αναπλητωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Σε νέα του ανάρτηση στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρει ότι «η ουσία της αριστερής αντίληψης για δικαιοσύνη και ισότητα για τα άτομα με αναπηρία, είναι τα μόρια, τα επιδόματα , οι ειδικές ρυθμίσεις που θέλουν να καταργήσουν οι οπαδοί του Νεοφιλελευθερισμού. Αυτό είπα στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ. Όλα τα άλλα που γράφουν τα ΜΜΕ και τα Τρολ θέλουν να καλύψουν την τροπή σε φυγή του Μητσοτάκη». 

Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε κατάθεση πρότασης μομφής κατά του υπουργού μετά το Πάσχα, την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα τη μετατρέψει «σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση», ενώ για διαστρέβλωση της αλήθειας και συνειδητή στοχοποίησή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε λόγο ο κ. Πολάκης.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απίσημη θέση απέναντι στις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι τοποθετήσεις του κ. Πολάκη, χωρίς ωστόσο να λείπουν μεμονομένες διατυπώσεις, εκ των έσω. Ο  υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του αναπληρωτή του. «Ατυχής και αχρείαστη η δήλωση Πολάκη που έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να ξεφύγει από το επικοινωνιακό αδιέξοδο και να αντεπιτεθεί», ανέφερε χαρακτηριατικά  ο κ. Ξανθός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ο κ. Πολάκης δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Νίκος Φίλης και τον κάλεσε να διορθώσει την αστοχία του. «Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος. Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.

Ωστόσο από τη μεριά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς διερωτήθηκε «η ΝΔ θεωρεί ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δικαιούνται θετικών διατάξεων του νόμου ή όχι;»  με αφορμή την ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ότι δεν θέλει χάρες, επιδόματα και μόρια.

Πλήθος αντιδράσεων και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την ανάρτηση Πολάκη.

Για χυδαία επίθεση που θα κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Χαρακτήρισε έξυπνη κίνηση την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη από τον κ. Μητσοτάκη, που αναγκάζει τον πρωθυπουργό να τον στηρίξει. Αν ο Πολάκης δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ όπως λένε στελέχη του, ακόμα χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα που δεν τον απέπεμψε από την πρώτη στιγμή, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης

Εν τω μεταξύ, την αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας, κατά του Παύλου Πολάκη, αποφάσισε το διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

ΙΣΑ: Έκθετος στην κοινή γνώμη ο κ. Πολάκης

«Ο κ. Πολάκης είναι ήδη έκθετος στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης , για τα όσα μειωτικά ανέφερε σε βάρος του κ. Κιμπουρόπουλου‘, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Συλλογος Αθηνών. «Είναι επίσης έκθετος, συνεχίζει ο ΙΣΑ, στη συνείδηση του ιατρικού κόσμου αλλά και των πολιτών , για τα αποτελέσματα της πολιτικής του στον τομέα ευθύνης του.

Η εικόνα αυτή δεν ανατρέπεται ούτε με μειωτικές αναφορές μέσω των social media, ούτε με απειλές προς όσους στηλιτεύουν την αήθη συμπεριφορά του. Όσον αφορά την πειθαρχική του δίωξη από τον ΙΣΑ και την αναφορά του ότι ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων θα έπρεπε ως Υπουργός Υγείας να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 321 παρ. 1 του ν. 4512/2018, που ψηφίστηκε επί Υπουργίας του, ορίζεται ότι : «……. για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό Σύλλογο από το Σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα.  Ο κ. Πολάκης αγνοεί τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα