back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση- Διαξιφισμοί “εφ’ όλης της ύλης” με επίκεντρο τις δηλώσεις Πολάκη

Διαβάστε επίσης

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με αφορμή τα σχόλια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε πρόταση μομφής κατά του υπουργού η οποία θα έρθει στη Βουλή μετά το Πάσχα.

«Θα τη μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι θέτει θέμα για το ύφος του κ. Πολάκη, αλλά αποφεύγει να μιλήσει για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλει να καταργήσει τη Siemens και τη Novartis.

«Η κάλυψη του πρωθυπουργού στο κ. Πολάκη με στεναχώρησε ακόμη περισσότερο» δήλωσε ο ίδιος ο κ. Κυμπουρόπουλος, σημειώνοντας ότι «πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται».

Για διαστρέβλωση της αλήθειας και συνειδητή στοχοποίηση του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε λόγο ο κ. Πολάκης, ο οποίος δέχθηκε μεταξύ άλλων και τα εσωκομματικά πυρά.  “Ο κ. Πολάκης δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε ο Νίκος Φίλης και τον κάλεσε να διορθώσει την αστοχία του. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου “Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος. Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας».

Πλήθος αντιδράσεων υπήρξε ευρύτερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

“Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό”, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

“Η δήλωση Πολάκη είναι απαράδεκτη, ανήθικη και καταδικαστέα, όπως απαράδεκτη κι ανήθικη είναι και η στάση του πρωθυπουργού να τον καλύψει”  αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

Ο  επικεφαλής στο “Ποτάμι” Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι “τα προβλήματα της Ευρώπης και της Ελλάδας δεν λύνονται ούτε με κραυγές, ούτε με μικρές συνεχείς εμφύλιες συρράξεις στην Αθήνα”.

Εν τω μεταξύ, την αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας, κατά του Παύλου Πολάκη, αποφάσισε το διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Παράλληλα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα