back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Πρόταση μομφής κατά Πολάκη – Τσίπρας: Θα τη μετατρέψουμε σε ψήφο εμπιστοσύνης

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η κόντρα μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ και ατόμου με αναπηρία, Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη. Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να απομακρύνει τον χυδαίο και φαύλο Παύλο Πολάκη. Αντ’ αυτού επέλεξε να τον καλύψει πλήρως. Πήγε στη Βουλή για να επιβεβαιώσει ότι ηγείται της κυβέρνησης των Πολάκηδων και όχι των πολλών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την κάλυψη που παρέσχε ο Αλέξης Τσίπρας στον Παύλο Πολάκη.

Και συνεχίζει η ΝΔ: «Ας ετοιμάζει από τώρα την απολογία του. Για τα ψέματα, τους φόρους, τις εθνικές υποχωρήσεις, την υπονόμευση των θεσμών και πάνω απ’ όλα για τη χυδαιότητα, τον διχαστικό λόγο και την τοξικότητα με τα οποία σημάδεψε τη δημόσια ζωή».

Νωρίτερα,  σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας ότι, αμέσως μετά το Πάσχα το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Ο ανεκδιήγητος Πολάκης επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα για όλους. Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ στη Βουλή για τον κ. Πολάκη».

Σημειώνεται ότι, είχε προηγηθεί ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη, στο Twitter στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Έκανα λάθος. Ντροπή κ. Τσίπρα που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας».

Στήριξη από τον πρωθυπουργό στον Π. Πολάκη

Για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέσχε πλήρη στήριξη στον αναπληρωτή υπ. Υγείας, λέγοντας ότι, «το ήθος και το ύφος του καθενός μας μετριέται και στην εντιμότητά του».

Απευθυνόμενος στη ΝΔ ο πρωθυπουργός είπε: «Ενημερώστε τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να συζητήσουμε τα μεγάλα και τα κρίσιμα».

Τσίπρας στη Βουλή για Πολάκη

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, «η πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο, καθώς θέλει να δραπετεύσει από τη δημόσια πρόσκληση μου για ουσιαστική συζήτηση επί των κρίσιμων ζητημάτων του τόπου».

«Επιχειρεί να βάλει το θέμα του ύφους του κ. Πολάκη, αν είναι ευγενής ή αγενής, κι όχι να μιλήσει για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλει να καταργήσει, για το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ που θέλει να εφαρμόσει, για τη Siemens και τη Novartis», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Μην ταυτίζεστε με τη περίπτωση ενός υπουργού που εξοβελίζει κάθε μορφή ανθρωπιάς από την πολιτική», ανέφερε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Τις δηλώσεις του κ. Πολάκη αποδοκίμασε από το βήμα της Βουλής και ο Νίκος Φίλης, ο οποίος κάλεσε τον αναπληρωτή υπ. Υγείας «να επανορθώσει την αστοχία του», καθώς -όπως είπε- «δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ». Και ο κ. Φίλης έκλεισε λέγοντας πως πιστεύει ότι, διερμηνεύει τα αισθήματα και τις απόψεις όλων των συναδέλφων.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος σχολιάζοντας στο ραδιόφωνο News 24/7 την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κράτησε σαφέστατες αποστάσεις. Ταυτόχρονα, κάλεσε τον κ. Πολάκη να πάρει πίσω τα όσα έγραψε. «Αυτή η δήλωση δεν νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο, θα πρέπει να την πάρει πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας.

Φ. Γεννηματά: Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά τονίζοντας ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ βαθιά και ισχυρά. Σήμερα ο κ. Τσίπρας έκανε ένα ακόμη βήμα. ταύτισε το σύνολο των Υπουργών του, των βουλευτών του και του κόμματός του με τον Πολάκη.

Όσο για τον κ. Μητσοτάκη πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, «όλοι έχουν καταλάβει ότι στην επιχείρηση «πόλωση», το «ένα χέρι νίβει το άλλο». Θα τα πούμε στη Βουλή».

ΚΚΕ: Ανήθικος ο Πολάκης όπως και ο Τσίπρας που τον καλύπτει

Η δήλωση Πολάκη είναι απαράδεκτη, ανήθικη και καταδικαστέα, όπως απαράδεκτη κι ανήθικη είναι και η στάση του πρωθυπουργού να τον καλύψει σε αντίθεση με αυτό που έπραξαν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Από κει και πέρα όλη η συζήτηση περί “προτάσεων δυσπιστίας” και “ψήφων εμπιστοσύνης” είναι μόνο και μόνο για να βρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ένα ακόμη πεδίο ψεύτικης αντιπαράθεσης, να κρύψουν τις συγκλίσεις τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα».

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα