back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Παρέμβαση για την στέγαση των προσφύγων

Διαβάστε επίσης

Με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουν την ιδιαίτερη ανησυχία τους για τις βίαιες εκκενώσεις κενών κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια (ενώ όλο και περισσότερα κενά κτίρια στην περιοχή αγοράζονται πλέον από ξένους “επενδυτές”), με πρόσχημα το εμπόριο ναρκωτικών που δεν σχετίζεται με τους πρόσφυγες, και χωρίς να υπάρξει πριν συνεργασία και διάλογος για την διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων.

Όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ , “οι καταλήψεις προσφύγων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδιναν ένα πραγματικά εναλλακτικό παράδειγμα διαχείρισης των προσφύγων, με αυτό-οργάνωση, αλληλεγγύη και ανθρωπιά, προσφέροντας συνθήκες σαφώς καλύτερες από τις δομές της Πολιτείας, παρόλα τα όποια προβλήματα. Επιπλέον, το ζήτημα της στέγασης έχει πλέον οξυνθεί και για τους πρόσφυγες που συμμετείχαν στο σχετικό πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας, και οι οποίοι, πλέον, πρέπει να εγκαταλείψουν την κατοικία τους την στιγμή που προμηθεύτηκαν τα έγγραφα που απαιτούνταν.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουν ότι η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη στέγαση των προσφύγων, απαιτεί πλέον άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων. Είναι απαραίτητη η επιτάχυνση της διαδικασίας για την εκπαίδευση των προσφύγων και την επαγγελματική στήριξη τους. Η επόμενη μέρα έχει πλέον περάσει -μετά την μακρά παραμονή τους στη χώρα μας- και είναι ευθύνη όλων μας κανείς να μην μένει στο δρόμο!”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα