back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ευρωψηφοδέλτιο Ποταμιού με κεντρικό σύνθημα «Αλήθειες Μόνο»

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό σύνθημα “Αλήθειες μόνο” και υπό τους ήχους του ύμνου της Ευρώπης “Ωδή στη χαρά” -μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού- ξεκίνησε η εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του Ποταμιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ανακαινισμένο “Άλσος” στο Πεδίον του Άρεως.

Το κεντρικό σύνθημα , σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ποταμιού, παραπέμπει στην καρδιά του προβλήματος της χαμηλής εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς, υπογραμμίζοντας, παράλληλα ότι το Ποτάμι “κάνει την πολιτική ειλικρίνεια σημαία του. Κανένα ψέμα, καμία έωλη υπόσχεση, κανένας εξωραϊσμός της πραγματικότητας. Μόνο αλήθειες».

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις ενώ οι εκ νέου υποψήφιοι για την Ευρωβουλή, Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης προχώρησαν σε απολογισμό των πεπραγμένων τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Κοινό σημείο αναφοράς, η πλατφόρμα Μακρόν με την οποία ευθυγραμμίζεται το Ποτάμι για μια Ευρωπαϊκή Αναγέννηση κάτω από το τρίπτυχο “Ελευθερία- Προστασία-Πρόοδος”, με κύρια στόχευση, όπως τόνισε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, περισσότερη Ευρώπη για τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.

Ομιλία Θεοδωράκη

Είμαι περήφανος γι’ αυτά που άκουσα. Και είμαι περήφανος για τα πρόσωπα που είδα. Καθαρά πρόσωπα που κινούνται μόνο από μια δύναμη. Την ανάγκη να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα. την ανάγκη να αλλάξουμε τα πράγματα στην Ευρώπη. Την ανάγκη να νικήσουμε, επεσήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας λόγο για το πιο αληθινό, πιο δημιουργικό ψηφοδέλτιο των ευρωπαϊκών εκλογών.

Αντιπροσωπευτικό – όπως είπε- των αληθινών, δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, επεσήμανε ότι οι υποψήφιοι δεν είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα και δεν βρέθηκαν στο ψηφοδέλτιο μετά από κάποια συναλλαγή.

Νέα γενιά και Έλληνες του εξωτερικού

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους υποψηφίους που εκπροσωπούν τη νέα γενιά αλλά και όλους τους υποψήφιους που ζουν και δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες της ΕΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: Το 1/3 του ψηφοδελτίου εκπροσωπεί τη νέα γενιά. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Ένας στους τρεις Έλληνες ηλικίας 18 έως 35 ετών, δηλώνει ότι μπορεί να ψηφίσει το Ποτάμι σε αυτές τις ευρωεκλογές. Το 33% της νέας γενιάς με βάση τις έρευνες που δημοσιεύτηκαν το Σάββατο στην Αθήνα μπορεί να ψηφίσουν το Ποτάμι σε αυτές τις ευρωεκλογές. Και μαζί με τους νέους, οι έμπειροι, οι επαΐοντες, οι γνωστικοί.

Κάποιος όμως λείπει σήμερα από την παρέα. Είναι οι υποψήφιοί μας από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Δεν μπόρεσαν σήμερα να είναι όλοι εδώ. Το Ποτάμι είναι το μόνο ευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη που κόντρα στο κομματικό τους συμφέρον, αποφάσισε να έχει 16 υποψηφίους που δεν ζούνε στην Ελλάδα. Ανθρώπους που αγωνίζονται με τα ελληνικά χρώματα από 16 διαφορετικές γωνιές της Ευρώπης.

Για άλλη μια φορά το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού αποφάσισε να παρακούσει την παλαιοκομματική συνταγή που λέει ότι πρέπει να επιλέγεις υποψηφίους μόνο από μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε εκ νέου σφοδρή κριτική γιατί , όπως είπε το παλαιό πολιτικό σύστημα δεν έδωσε δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που διώχτηκαν από τη χώρα από ένα αναξιοκρατικό συντηρητικό λαϊκίστικο πολιτικό σύστημα και είναι ντροπή για τη σύγχρονη Ελλάδα που στις ευρωπαϊκές εκλογές από αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες των πολιτών που ζούνε στην Ευρώπη, θα ψηφίσουν μόνο λιγότεροι από 15.000. Γιατί η διακομματική γραφειοκρατία των υπουργείων σε αγαστή συνεργασία με τους απρόθυμους που κυβερνούν, επέμεινε σήμερα το 2019 να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία των Ελλήνων στα προξενεία δυο μήνες πριν τις εκλογές. Έτσι το παλιό πολιτικό σύστημα έκοψε το δρόμο προς τις κάλπες σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Θα ψηφίσουμε όμως εμείς, θα ψηφίσουν τα αδέλφια τους, θα ψηφίσουν οι φίλοι τους, θα ψηφίσουν οι γονείς τους.

Πλατφόρμα Μακρόν

Αναφερόμενος στις προτάσεις του Ποταμιού ενόψει των ευρωεκλογών, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για στέρεες θέσεις που εκφράζονται, όπως τόνισε, και από άλλες δυνάμεις στην Ευρώπη. Και είναι οι θέσεις και της αναγέννησης του Εμανουέλ Μακρόν. Ελευθερία, προστασία, πρόοδος. 27 συγκεκριμένες προτάσεις κόντρα στην ακινησία, κόντρα στο συντηρητισμό, κόντρα στο λαϊκισμό των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Συγκεκριμένες προτάσεις για την παιδεία, για την ασφάλεια, για την ανεργία, για την παραγωγή, για το διαδίκτυο, για την ελευθερία της έκφρασης, για τα δικαιώματα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες, τους προοδευτικούς ανθρώπους, τους φιλελεύθερους, αυτούς που τολμούν στη ζωή τους, να κάνουν την τολμηρή κίνηση. Να στηρίξουν – όπως υπογράμμισε- το πιο αναγεννησιακό ψηφοδέλτιο της χώρας. Με πίστη. Και κλείνοντας ανέφερε: Η αρπαγή της Ευρώπης θα είναι έργο δικό μας και θα είναι για την αναγέννησή της και όχι για την καταστροφή της, όπως θέλουν κάποιοι. Όλη η Ευρώπη ένα Ποτάμι.

Ακολουθεί η λίστα με τα ονόματα των 40 Ευρωβουλευτών

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2019/04/40-ευρωβουλευτές-.docx”]

 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα