24.7 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Debate υποψηφίων Δημάρχων Αθηναίων στην Πλατεία Βικτωρίας

✚ ΑΘΗΝΑ

Δωρεάν μαστογραφίες από το Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στις 10, 11 και 12 Ιουνίου

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο Δήμος Αθηναίων και η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας...

Ορθοπεταλιές για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην πλατεία Κοτζιά

Εκδήλωση γιά την χρήση του ποδηλάτου πραγματοποιήθηκε έξω από το δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, παρουσία του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, του προέδρου της...

Ο «Μεγάλος Περίπατος» κλείνει το Ιστορικό Τρίγωνο της Αθήνας -Πού θα απαγορεύονται τα ΙΧ

Στο προσωρινό περιορισμό (3 μήνες + 3 μήνες παράταση) της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας προβλέπει ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδας της κυβερνήσεως...

«Elephant»: Το 3ο πανελλήνιο βραβείο εικονικής επιχείρησης στα ΓΕΛ Φιλοθέης και Τραγαίας Νάξου

Η εικονική μαθητική επιχείρηση «Elephant», που δημιούργησαν μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης και του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Νάξου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εικονική Επιχείρηση»...

Νέο κεφάλαιο για την πλατεία Ομονοίας

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκίνησε για την πλατεία Ομονοίας που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και παραδόθηκε στο κοινό....

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση κατοίκων και επαγγελματιών της οδού Πατησίων, στο κάλεσμα του δικτύου επιΜΕΝΟΥΜΕ Πατησίων, #Ραttission_tora για έναν γόνιμο διάλογο με τους υποψηφίους για τον Δήμο της Αθήνας, καθώς η παρακμή των πάρκων και των χώρων πρασίνου, τα ζητήματα προσβασιμότητας, τα τεχνικά προβλήματα και τα προβλήματα καθαριότητας, η επισφάλεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η αύξηση της παραβατικότητας, τα βίαια επεισόδια και οι βανδαλισμοί αποτελούν μέρος της καθημερινότητας όσων διαβιούν στην περιοχή.

Η συζήτηση διεξήχθη με τη μορφή debate ,στον πεζόδρομο της οδού Ελπίδος, στην Πλατεία Βικτωρίας, έξω από το Victoria Square Project ,και -παρά το τσουχτερό κρύο- διήρκησε από τη μία μετά το μεσημέρι μέχρι τις πέντε το απόγευμα, καθώς οι υποψήφιοι Δήμαρχοι: ο Παύλος Γερουλάνος επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», ο Νάσος Ηλιόπουλος επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Ανοιχτή Πόλη», ο Κώστας Μπακογιάννης, με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», ο Στέλιος Λάμπρου εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Γιάννης Τσιρώνης υποψήφιος Δήμαρχος με τους Οικολόγους Πράσινους, απάντησαν σε πλήθος ερωτημάτων, που τους έθεσαν οι κάτοικοι , τα οποία αναμφισβήτητα αποτύπωσαν την αγωνία τους για ενα καλύτερο αύριο στην Αθήνα, για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο εκλήθησαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι ήταν ποιο κατά τη γνώμη τους, είναι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους.

Ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι αυτό που διαπιστώνει στην 6η Δημοτική Κοινότητα ισχύει για όλη την πόλη και είναι η αίσθηση της εγκατάλειψης που υπάρχει παντού. Γι’ αυτό – όπως είπε – η παράταξή του, προτείνει τη δημιουργία των Συμβουλίων της Γειτονιάς, τα οποία μπορούν να φέρουν κοντά τον Δήμο με τους Αθηναίους και την υιοθεσία δημοσίων χώρων. «150 σημεία στην πόλη μπορούν να συντηρηθούν άμεσα , αλλάζοντας την εικόνα της περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στα πλεονεκτήματα της περιοχής, που είναι η ιστορία της και η αρχιτεκτονική της κληρονομιά, καθώς και οι ενεργοί πολίτες της. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι είναι μια σκοτεινή, εγκαταλελειμμένη, χωρίς ασφάλεια περιοχή και επέρριψε ευθύνες στην τωρινή δημοτική αρχή ότι είχε εργαλεία, τα οποία δεν αξιοποίησε. «Πλούσιος Δήμος, με φτωχή διαχείριση», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα νέα προβλήματα, όπως η βραχυχρόνια μίσθωση, που ακουμπάει -όπως είπε- και την 6η Κοινότητα και η οποία αμφισβητεί την έννοια της γειτονιάς.

Την ασφάλεια προέταξε και ο Κώστας Μπακογιάννης, ως το βασικότερο πρόβλημα της περιοχής. Γι’ αυτό -όπως σημείωσε- προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια φιλική πόλη και εχθρική στη βία και την παραβατικότητα.
«Για αυτό προτείνουμε τη δημιουργία ενιαίου κέντρου ασφάλειας, τη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛΑΣ, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη συνεργασία του Δήμου με ιδιώτες», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Ο Στέλιος Λάμπρου, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της οποίας επικεφαλής είναι ο Νίκος Σοφιανός, σημείωσε ότι τα προβλήματα προκύπτουν από την έλλειψη πολιτικής. Όπως ανέφερε: «Αυτή η γειτονιά έχει πληγεί περισσότερο από άλλες, από το 2015, με τους μετανάστες και η Πλατεία Βάθη με τους τοξικοεξαρτώμενους και δεσμεύτηκε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι μαζί με τους κατοίκους στις κινητοποιήσεις για τις λύσεις των προβλημάτων τους.

Ο Γιάννης Τσιρώνης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του δικτύου «Επιμένουμε Πατησίων», επισημαίνοντας ότι αυτές οι συναντήσεις πρέπει να γίνονται και μετεκλογικά, καθώς -όπως είπε- τον τωρινό Δήμαρχο δεν τον συνάντησε ποτέ, ούτε ο ίδιος όταν ήταν Υπουργός, αλλά ούτε και κανένας κάτοικος σε καμία γειτονιά. Συμφώνησε με τους προλαλήσαντες ότι από την εγκατάλειψη προκύπτει η εγκληματικότητα. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος μπορεί να συνομιλεί και με τους ξένους, ώστε να διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει γκετοποίηση και επισήμανε ότι η Αθήνα είναι η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή πόλη.

Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε την καθαριότητα. Ο κ. Ηλιόπουλος παρουσίασε τις προτάσεις της παράταξης του: Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, προμήθειες για να μην υπάρξουν ελλείψεις στα υλικά, καθώς σήμερα -όπως είπε- λείπουν κάδοι, σάρωθρα αλλά και εργαζόμενοι. Η τρίτη πρόταση είναι το στοίχημα της ανακύκλωσης.
«Φτιάξαμε ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, στο οποίο έχει καταγραφεί ένα σχέδιο και για την καθαριότητα», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης. «Είμαστε αποτελεσματικοί στις προμήθειες και είμαστε υπέρ των συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα. Να δοθούν όλα τα μέσα στους εργαζόμενους για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους», τόνισε.

Ο κ. Λάμπρου επισήμανε ότι το κέντρο της Αθήνας είναι πολύ καθαρό σε αντίθεση με άλλες γειτονιές, γιατί -όπως είπε- υπάρχει οικονομικό όφελος για τις επιχειρήσεις του κέντρου.

Αντίθετος εμφανίστηκε ο κ. Τσιρώνης, ο οποίος είπε ότι η Πλατεία Μοναστηρακίου είναι γεμάτη από σκουπίδια και τρωκτικά και τόνισε την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αυτή είναι η μοναδική και απαραίτητη λύση για την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Πατησίων».

«Ο Δήμος είναι εχθρικός απέναντι σε όσους θέλουν να βοηθήσουν. Από τις περιοδείες μου σε όλη την Αθήνα είδα ότι η μόνη καθαρή δημόσια τουαλέτα βρίσκεται στη Λαμπρινή και την φροντίζει ιδιώτης και το πιο όμορφο παρτέρι βρίσκεται στο Κουκάκι και το περιποιείται ιδιώτης, που κινδυνεύει με πρόστιμο επειδή το φροντίζει», τόνισε ο κ. Γερουλάνος και πρόσθεσε: «Ο Δήμος πρέπει να είναι στο πλευρό μας, όχι απέναντι μας. Η καθαριότητα απαξιώθηκε γιατί δεν υπάρχουν εργαλεία και εργαζόμενοι». Στη Βιέννη -συμπλήρωσε- που είναι η πιο καθαρή πόλη, οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους με ένα μικρό τανκ και εμείς βγαίνουμε με σκούπα και φαράσι.

Στο ερώτημα πως μπορεί να αλλάξει η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι δημόσιοι χώροι. Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για τη δημιουργία επτά μικρών Δήμων, για πάρκα τσέπης, όπου με λίγα χρήματα και με τη συνεργασία των κατοίκων θα αλλάξει άμεσα η εικόνα της γειτονιάς. Να εστιάσουμε -όπως είπε- σε γειτονιές που θέλουν ήπιες παρεμβάσεις πχ. παρτέρια, παιδικές χαρές. Στόχος μας -πρόσθεσε- είναι μια στρατηγική με όσο γίνεται λιγότερα, να κάνουμε περισσότερα.

Και ο κ. Λάμπρου συμφώνησε ότι αυτά τα μικρά που καλυτερεύουν τις γειτονιές δεν είναι στις προτεραιότητες του Δήμου.

Ο κ. Τσιρώνης μίλησε για το Σχέδιο Πρασίνου που έχει κατατεθεί από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Τοπίου και συμφώνησε με τον κ. Γερουλάνο για τη δημιουργία Συμβουίων Γειτονιάς.

Ο κ. Γερουλάνος είπε πως είναι σημαντικό ότι άλλοι υποψήφιοι υιοθετούν τα Συμβούλια Γειτονιάς και αναφέρθηκε στην έλλειψη προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους ηλικιωμένων, ανθρώπων με αναπηρία, έγκυες. «Το 42%των Αθηναίων δεν έχουν πρόσβαση στην πόλη μας», υπογράμμισε.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στη θεσμική σχέση που πρέπει να υπάρχει με την Αρχιτεκτονική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. «Πρέπει να γίνουν χώροι πρασίνου, εγκαταλελειμμένα κτήρια που ανήκουν στο Δήμο. Όταν ζωντανεύεις γειτονιές κάνεις και ουσιαστική παρέμβαση στο δημόσιο χώρο», συμπλήρωσε.

Η συγγραφέας Λένα Διβάνη έθεσε το ερώτημα: Ήθελε να έρθει στην εκδήλωση ένας φίλος μου, που κυκλοφορεί με αμαξίδιο. Δεν ήταν δυνατόν. Αν ήταν γιος ή αδελφός σας τι θα του λέγατε; Ο κ. Λάμπρου παραδέχτηκε ότι στα περισσότερα πεζοδρόμια υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα. Είχαμε τοποθετήσει -τόνισε- φανάρια με βομβητή για τους τυφλούς, αλλά δεν λειτουργούν, ενώ οι ράμπες των κινητικά αδύναμων ανθρώπων είναι κατειλημμένες από εμπορεύματα ή αυτοκίνητα. «Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων να απαιτήσουν από τη δημοτική αρχή και την ΕΛΑΣ να σταθούν στο πλευρό αυτών των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Στην έλλειψη προσβασιμότητας για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα συμφώνησε και ο κ. Τσιρώνης. Όπως είπε «η πόλη δεν είναι προσβάσιμη. Έχω ζήσει με παραπληγικό που δεν έβγαινε από το σπίτι και με τυφλό φοιτητή που τον συνόδευα στο Πανεπιστήμιο».

«Όλοι έχουμε ανθρώπους κοντά μας, που δεν μπορούν να μετακινηθούν στην πόλη», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος και επανέλαβε ότι το 42% του πληθυσμού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το δημόσιο χώρο. Όπως είπε «όλη η φιλοσοφία της πόλης, είναι ενάντια στην προσβασιμότητα. Πρέπει -συμπλήρωσε- να ελεγχθούν τα τραπεζοκαθίσματα, να απομακρύνουμε τα παρκαρισμένα δίκυκλα από τα πεζοδρόμια και να αφαιρέσουμε τα εμπόδια, όπως τηλεφωνικούς θαλάμους από τα πεζοδρόμια.

«Δεν έχω το θράσος να συμβουλεύσω, αλλά ν’ ακούσω έναν άνθρωπο με αναπηρία, γιατί είναι μαχητής της ζωής», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος. Αναφέρθηκε στους παιδικούς σταθμούς που δεν έχουν πρόσβαση για τα παιδάκια με αναπηρία και πρότεινε θεσμική επαφή με όλες τις οργανώσεις ατόμων με αναπηρία.

«Μεγάλωσα με γιαγιά που ήταν σε αμαξίδιο. Χαιρόταν να ταξιδεύει στο εξωτερικό γιατί εκεί μπορούσε να κυκλοφορήσει για να αγοράσει δώρα στα εγγόνια της «σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η πόλη πρέπει να μας χωράει όλους. Γι’ αυτό πρέπει ο Δήμος να απομακρύνει όλα τα εμπόδια από τους δρόμους της Αθήνας και να υπάρχει πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες».

Στο ερώτημα ότι οι κάτοικοι της περιοχής νιώθουν ανασφάλεια, λόγω της έλλειψης φωτισμού και των φαινομένων παραβατικότητας ο κ. Τσιρώνης είπε ότι η εγκληματικότητα στην Αθήνα είναι εντοπισμένη και η 6η Δημοτική Κοινότητα είναι μια από αυτές που έχουν πληγεί. Έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τον φωτισμό, επισημαίνοντας ότι οι τοξικοεξαρτώμενοι πρέπει να φύγουν από τον δρόμο.

«Το σκοτάδι δημιουργεί το μεγαλύτερο αίσθημα ανασφάλειας. Και αυτό προκύπτει από την εγκατάλειψη της πόλης και την έλλειψη φωτισμού», υπογράμμισε και ο κ. Γερουλάνος.

«Όλοι συμφωνούμε ότι η ασφάλεια είναι σημαντικό ανθρώπινο δικαίωμα», είπε ο κ. Ηλιόπουλος. Και πρόσθεσε: «Ο Δήμος πρέπει να παρέχει επαρκή φωτισμό στις γειτονιές, γιατί ο δημότης πληρώνει δημοτικά τέλη για τον φωτισμό». Παράλληλα μίλησε για προγραμματισμό προσλήψεων στον ηλεκτροφωτισμό, ενώ αναφέρθηκε σε νέες τεχνολογίες, όπως τα φωτοβολταϊκά στις ταράτσες των δημόσιων κτηρίων.

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας, ανάλογο με αυτό που είχαμε -όπως είπε- κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Για το παραεμπόριο στην ΑΣΟΕ είπε ότι χρειάζεται συντονισμένη δράση της ΕΛΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία, επισημαίνοντας ότι το άσυλο είναι άσυλο διαλόγου, παιδείας και όχι παρανομίας.

«Ο φωτισμός είναι αποτρεπτικός για την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα», συμφώνησε και ο κ. Λάμπρου.
Στο ερώτημα ότι οι γειτονιές πέριξ της Πατησίων έχουν επωμιστεί μεταναστευτικό και παραβατικότητα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τριβές με τους παλιούς κατοίκους και να προκαλείται αύξηση της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι «αν κάποιος πει ότι θα καταφέρει άμεσα την ομαλή κατανομή μεταναστών στον αστικό ιστό της πόλης δεν θα μιλάει ειλικρινά», τονίζοντας ότι συνδυάζεται λανθασμένα από τους ακροδεξιούς το μεταναστευτικό με το θέμα της ασφάλειας. Όπως είπε «ο πυρήνας της επόμενης μέρας έρχεται από το σχολείο. Πρέπει να επενδύσουμε, ώστε όλα τα παιδιά να ζουν μαζί, για να γίνεται ένας γόνιμος διάλογος».

«Η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Αλλά όταν είσαι νεοναζί δεν σου φταίνε οι άνθρωποι», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος. Ο Δήμος -συμπλήρωσε- μπορεί και πρέπει να έχει πολιτικές ένταξης, προγράμματα γλωσσομάθειας.

«Έχουμε αποτύχει. Μπήκε τελευταία η αστυνομία στα Εξάρχεια και απομάκρυνε μετανάστες, οι οποίοι πήγαν στο Σύνταγμα και έχουν κατασκηνώσει», είπε ο κ. Μπακογιάννης. Και πρόσθεσε: «Την στρατηγική για το μεταναστευτικό την χαράζει η κυβέρνηση. Μπορεί όμως και ο δήμος να έχει το δικό του πρόγραμμα. Πρέπει μέσα στην Αθήνα να υπάρχει ίση κατανομή μεταναστών, με προγράμματα γλωσσομάθειας και ψηφιακών δεξιοτήτων. Γιατί η επιτυχημένη πολιτική για το μεταναστευτικό ξεκινάει από το παιδί», τόνισε.

Ο κ. Λάμπρου επισήμανε ότι το θέμα είναι πολιτικό. «Ο Δήμος δεν μπορεί να το επιλύσει, μπορεί όμως να ανακουφίσει γειτονιές που έχουν επωμιστεί το βάρος, με βρεφονηπιακούς σταθμούς, προσβάσιμα πάρκα, υπό τη φύλαξη της δημοτικής αστυνομίας και ανοιχτά σχολεία.

Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπων θα μετακινηθούν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Επεσήμανε ότι πάντα υπήρχε το φαινόμενο του ρατσισμού και ότι πρέπει ο Δήμος να συνεργαστεί για να μην στοχοποιούνται -όπως είπε- γειτονιές.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η οδός Πατησίων που διατρέχει την 1η, την 6η και την 5η Δημοτική Κοινότητα είναι φορέας ιστορικής και πολιτισμικής μνήμης της πρωτεύουσας και της χώρας, μάρτυρας και συνδιαμορφωτής της αστικής ανάπτυξης της νεότερης Αθήνας, κοσμείται από κτήρια – μνημεία της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς και συνδέεται με τη ζωή και το έργο προσωπικοτήτων της πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου.

Λία Ιατρίδου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης στον Αθήνα 9.84: «Δεν θα εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση» »

«Δεν βλέπω να εξαντλεί η κυβέρνηση την τετραετία, δεν φαίνεται όμως να θέλει τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης» εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη...

Δελτίο Ειδήσεων στις 15.00

Άνοιξε η παραλιακή στο ρεύμα προς Γλυφάδα που παρέμενε κλειστή στο ύψος του Αλίμου λόγω εργασιών αποπεράτωσης της πεζογέφυρας. Γίνονται προσπάθειες μέσα στις επόμενες ...

Υπόθεση Μαντλίν: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Μετά από 13 χρόνια νέα τροπή παίρνει η εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν στη Πράια ντα Λουζ. Οι υποψίες στρέφονται σε Γερμανό, που εκτίει ποινή...

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος συνεχίζεται και σήμερα, από τις πρωινές ώρες, χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την ενημέρωση της...

Μάικλ Τζόρνταν και “Jordan Brand” δωρίζουν 100 εκατ. δολ. για τη φυλετική ισότητα

Ο Μάικλ Τζόρνταν και το "Jordan Brand", που ανήκει στη Nike, δεσμεύθηκαν να δωρίσουν 100 εκατ. δολ. κατά την επόμενη δεκαετία σε οργανισμούς που...

Ανοίγουν σήμερα οι εσωτερικοί χώροι εστίασης – Με μουσική και ποτό στις παραλίες 

Επιστρέφουν σήμερα στην εργασία τους 89.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 13% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις...

Πάτρα: Κατέληξε 27χρονη που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή μετά τη γέννα

Κατέληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου η 27χρονη στο νοσοκομείο στο Ρίο που μετά από καισαρική έμεινε εγκεφαλικά νεκρή. Όπως αναφέρει το skai.gr, ο Διοικητής της...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Άνοιξε το ρεύμα προς Γλυφάδα

Τοποθετήθηκε η νέα πεζογέφυρα στην λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αλίμου, ενώ άνοιξε και το ρεύμα προς Γλυφάδα. Γίνονται προσπάθειες μέσα στις επόμενες 5 ώρες...

Άνοιξε η λεωφόρος Αμαλίας

Άνοιξε η λεωφόρος Αμαλίας που ήταν κλειστή από το βράδυ λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας ατόμων για την χθεσινή Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

Χωρίς τραμ το πρωί του Σαββάτου η παραλιακή στον Άλιμο

Διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών της γραμμής του Τραμ στο τμήμα από τη στάση «Ζέφυρος» έως τη στάση «Μουσών» θα υπάρξει το πρωί του...

Επαναλειτουργούν από την Τρίτη τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του ΟΠΑΝΔΑ

O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) προχωρά από την Τρίτη 9 Ιουνίου στην επαναλειτουργία των προγραμμάτων στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης για...

Δήμος Αθηναίων: Επαναλειτουργούν από 9 Ιουνίου για το κοινό τα Κλειστά Κολυμβητήρια -Δωρεάν η χρήση για όλο τον μήνα

Ανοιχτά για το κοινό θα είναι από την Τρίτη 9 Ιουνίου τα κλειστά κολυμβητήρια Σεράφειο, Γκράβας και Κολοκυνθούς, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Ο ΟΠΑΝΔΑ...