back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Μαρίνα Ζέας το 18ο «EAST MED YACHT SHOW»

Διαβάστε επίσης

Για 18 η χρονιά πραγματοποιείται φέτος η διεθνής έκθεση τουριστικών σκαφών για την ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για το «18 ο East Med Yacht Show», το οποίο θα διεξαχθεί από 10 έως 13 Μαΐου για 4 η συνεχή χρονιά στη Μαρίνα Ζέας.

Την έκθεση παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνης Στελλιάτος.
Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι η πόλη έχει «αγκαλιάσει» το East Med Yacht Show που γίνεται για τέταρτη φορά στη Μαρίνα Ζέας λέγοντας πως θα συνεχίσει να στηρίζει τη διοργάνωση, ενώ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικός θεσμός για την πόλη και σκοπός είναι να συνεχίσει να γίνεται στην Μαρίνα Ζέας.
«Είναι μία ωραία έκθεση, που δείχνει την εξωστρέφεια του Πειραιά, τη στηρίζει ο Δήμος και η Μαρίνα Ζέας», τόνισε ο Δήμαρχος και ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Μαρίνας, Γιάννη Κουτσοδόντη για την καλή συνεργασία που είχαν.
«Είναι αυτονόητο ότι το μέλλον του Πειραιά είναι στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στα συγκεκριμένα σκάφη, στον εξειδικευμένο τουρισμό και πρέπει να το αναπτύξουμε», τόνισε ο κ. Μώραλης και συνέχισε λέγοντας: «το East Med Yacht Show κάνει αυτή τη δουλειά, προωθεί τον τουρισμό, προωθεί ένα συγκεκριμένο τουρισμό, τον οποίο η χώρα μπορεί να αναπτύξει και περαιτέρω. Άρα, ως Δήμος Πειραιά και εγώ προσωπικά και όλη η πόλη θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε».
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι φέτος η έκθεση συμπίπτει χρονικά με τις «Ημέρες Θάλασσας», έναν άλλο θεσμό της πόλης, που έχει δημιουργήσει ο Δήμος, με πολλές εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με τη θάλασσα και τις διοργανώνει η πόλη για την πόλη. Επεσήμανε δε ότι ο Δήμος θα συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο «Destination Piraeus» όπως κάθε χρόνο, ώστε οι άνθρωποι που θα το επισκεφθούν να πληροφορηθούν για την πόλη, τα αξιοθέατα και την ιστορία του Πειραιά.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού τόνισε ότι το Εast Med Yacht Show ξεκίνησε από μία παρέα επαγγελματιών πριν 17 χρόνια στον Πόρο. Σκοπός της πρωτοβουλίας, όπως είπε, ήταν να διαφημιστεί το προϊόν: ελληνικό επαγγελματικό σκάφος και να αναδειχτεί στους ξένους τουρίστες ότι η Ελλάδα είναι ο μοναδικός προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και γιώτινγκ.
Όπως υπογράμμισε: «πουθενά παγκοσμίως, σε καμία χώρα δεν υπάρχουν 5.000 νησιά και βραχονησίδες, 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, κλιματολογικές συνθήκες εξαιρετικές, φιλοξενία που μόνο Έλληνας μπορεί να προσφέρει. Σε όποιο πέλαγο πλέεις, αναπνέεις αέρα ιστορίας και πολιτισμού». Αναφερόμενος στην παγκόσμια κρίση του 2008, επεσήμανε ότι η κατάσταση των ναυλώσεων στα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη ήταν απογοητευτική.
Όμως από το 2016 -σημείωσε- η πρωτόγνωρη και άκρως εντυπωσιακή αύξηση του ελληνικού τουρισμού, παρέσυρε και το ελληνικό γιώτινγκ σε άνοδο, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 18 ο East Med Yacht Show θα είναι το μεγαλύτερο και πιο πετυχημένο από κάθε άλλη φορά.

Η εκπρόσωπος της έκθεσης, Καλλιόπη Ευσταθίου, διευκρίνησε ότι ο κορμός της έκθεσης θα περιλαμβάνει τρία μέρη:
-Την Έκθεση σκαφών: 60 και πλέον σκάφη – μέλη της ΕΠΕΣΤ, επανδρωμένα motor yachts, sailing yachts, catamaran και bareboats καλύπτουν όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά. Το τμήμα αυτό θα είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.
-Τα περίπτερα εκθετών: 40 περίπτερα ελληνικών εταιριών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και
ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στον θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.
– Και τις παράλληλες εκδηλώσεις: με θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό όπως : Yoga on Deck, Σεμινάριο Καταδύσεων, Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες, Παρουσίαση & Ενημερωτική Δράση των EURO GREEN SPORTS.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιώργος Βερνίκος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα