back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νίκος Δένδιας στον Αθήνα 9.84: ” Ψηφίζουμε υπέρ της άρσης ασυλίας .Είμαστε υπέρ της διαφάνειας, της αλήθειας και της καθαρότητας “

Διαβάστε επίσης

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ,μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Αρη Τόλιο, με αφορμή το θέμα της άρσης της ασυλίας και την υπόθεση Πετσίτη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ

“Η πλειοψηφία δημιουργεί πάντα εικονικές πραγματικότητες και επιχειρηματολογία ,όπως τη βολεύει. Έχει δυο μέτρα και δύο σταθμά. Ρομφαία Αρχαγγέλου για τους πολιτικούς της αντιπάλους και πέπλο σιγής και κάλυψης παρανομιών για τους δικούς της φίλους και τα στελέχη της. Η ΝΔ έχει μια πολύ καθαρή στάση .Έχουμε ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλιών δικών μας στελεχών, για να δοθεί η ευκαιρία στην ελληνική δικαιοσύνη και στους ίδιους να αποδείξουν την αθωότητά τους. Είμαστε υπέρ της διαφάνειας, της αλήθειας και της καθαρότητας” τόνισε κ. Δένδιας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΤΣΙΤΗ

Όσον αφορά την υπόθεση Πετσίτη ο βουλευτής β’ Αθηνών σημείωσε : “Εμείς ζητάμε πολιτικές εξηγήσεις .Δεν ζητάμε δικανική και δικαστική διερεύνηση από τον Πρωθυπουργό. Ζητάμε να μας εξηγήσει πως το συγκεκριμένο άτομο βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου ,ποιά ήταν η εργασία του, η οργανική του θέση ,με ποια ιδιότητα συναντούσε ανθρώπους .Σεβόμαστε απολύτως το τεκμήριο της αθωότητας,οποιουδήποτε πολίτη ,αλλά είναι λογικό ένα κόμμα αντιπολίτευσης να ζητά εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό της χώρας, για την παρουσία ατόμων στο Μέγαρο Μαξίμου , δεν είναι η προσωπική κατοικία του κυρίου Τσίπρα”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

“Η ΝΔ εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία χρησιμοποίησε τη λέξη σκευωρία. Αυτό θα μπορούσε να παρερμηνευτεί ως παρέμβαση στη δικαιοσύνη .Όμως η ΝΔ δεν απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη. Δεν κατηγόρησε ως σκευωρό την δικαιοσύνη. Η ΝΔ αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χαλκεύσει και να δημιουργήσει στοιχεία. Εμείς έχουμε διακηρύξει την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική δικαιοσύνη και το έχουμε κάνει πράξη με τη συμπεριφορά μας.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

“Δεν φτάνει τι τραβάνε οι άνθρωποι ,τη λέμε και Μονμάρτη. Δεν έχει καμία σχέση η πραγματικότητα του 2012-2014 , (σσ. διετέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης) που ήταν καλύτερη με τη σημερινή πραγματικότητα. Τότε είχε σχεδιαστεί και συνολική αντιμετώπιση του θέματος ,τον Αύγουστο του 2013, η οποία δεν μπόρεσε να λάβει χώρα ,εξαιτίας του κλεισίματος της ΕΡΤ ,όπου ένα τμήμα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας ασχολήθηκε με αυτό το ζήτημα ,καλώς ή κακώς . Το πρόβλημα άρχισε να δημιουργείται από την αρχή της δεκαετίας του 1980. Η σημερινή κατάσταση είναι απολύτως απαράδεκτη . Είναι μια κατάσταση, στην οποία κυριαρχεί το κοινό έγκλημα. Και η κυβέρνηση ειρωνεύεται τους κατοίκους ,μιλώντας περί συνοικίας των Παρισίων . ‘Η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι εμμονή και κακώς μας χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ εμμονικούς. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα του Ελληνα πολίτη. Είναι συνταγματική υποχρέωση κάθε κυβερνήσεως. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να το αγνοεί αυτό”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικά με τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μειωθεί το αφορολόγητο αλλά και για τις 120 δόσεις ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι ο ” Τσίπρας υπήρξε υπήκοος συνεργάτης όλων αυτών των εταίρων, οπότε δικαιούται και αυτός κάποιο αντίδωρο” .Αρκεί να θυμίσω -πρόσθεσε – ότι υποθήκευσε το σύνολο της ελληνικής περιουσίας για εκατό χρόνια ,έναντι αυτού παίρνει μικρά αντίδωρα”.
Όλα αυτά -συμπλήρωσε – δεν εντάσσονται σε μια συνολική στρατηγική στήριξης της οικονομίας που θα έπρεπε να έχει αιχμή τη μείωση των πλεονασμάτων ,αλλά πρόκειται για δωράκια, προκειμένου να αποφύγει την πλήρη εκλογική συντριβή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα