back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 18/4

Διαβάστε επίσης

Η νέα δημιουργία της Κλερ Ντενί, το τραγικό ντεμπούτο του Χου Μπο, το πολυεπίπεδο ρομάντζο του Κρίστιαν Πέτζολντ, η γυναίκεια ψήφος στην Ελβετία, δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων και ένας μεξικάνικος μύθος που ζωντανεύει για να σκορπίσει τον τρόμο στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτής της εβδομάδας.

 

 

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ (HIGH LIFE)
Περιπέτεια, Έγχρωμη, Διάρκεια: 110′
Παραγωγή: Αγγλία – Γαλλία – Γερμανία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Κλερ Ντενί
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Ζιλιέτ Μπινός, Αντρέ Μπέντζαμιν, Μία Γκοθ

Η σκηνοθέτις του «Beau Travail» και του «White Material» στέλνει τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Ζιλιέτ Μπινός στο διάστημα.

Στο Μακρινό Διάστημα. Ο Monte και η κόρη του Willow ζουν μαζί σε ένα διαστημόπλοιο σε απόλυτη απομόνωση. Ένας άντρας που η αυστηρή αυτοπειθαρχία του στέκεται σαν ασπίδα ενάντια σε κάθε επιθυμία, ο Monte, φροντίζει την κοπέλα σαν πατέρας, ενάντια στην θέληση του. Το σπέρμα του χρησιμοποιήθηκε για να γονιμοποιήσει το ωάριο της νέας γυναίκα που την γέννησε. Ήταν και οι δύο μέλη ενός πληρώματος θανατοποινιτών. Πειραματόζωα σε αποστολή. Τώρα έχουν απομείνει μόνο ο Monte και η Willow.Μέσω της κόρης του βιώνει την γέννηση μιας παντοδύναμης αγάπης. Μαζί πατέρας και κόρη προσεγγίζουν τον προορισμό τους, την Μαύρη Τρύπα στην οποία ο χώρος και χρόνος δεν υπάρχουν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

TRANSIT
Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 101′
Παραγωγή: Γερμανία – Γαλλία, Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Πέτζολντ
Πρωταγωνιστούν: Φραντζ Ρογκόφσκι, Πάουλα Μπέερ, Γκόντεχαρντ Γκίζε

Ένα συναρπαστικά πολυεπίπεδο ρομάντζο τοποθετημένο σε ένα εναλλακτικό παρόν όπου οι Γερμανοί φασίστες προελαύνουν και πάλι στην Ευρώπη.

Τα γερμανικά στρατεύματα πλησιάζουν στο Παρίσι. Ο Γκεοργκ, ένας Γερμανός πρόσφυγας, δραπετεύει στη Μασσαλία την τελευταία στιγμή. Στις αποσκευές του φέρει τα έγγραφα ενός συγγραφέα, του Βάιντελ, ο οποίος έχει αυτοκτονήσει. Τα έγγραφα περιλαμβάνουν ένα χειρόγραφο, επιστολές και βίζα από την πρεσβεία του Μεξικού. Στη Μασσαλία, μόνο εκείνοι που μπορούν να αποδείξουν ότι θα φύγουν, έχουν δικαίωμα να παραμείνουν. Ο Γκεοργκ υιοθετεί την ταυτότητα του νεκρού και αποφασίζει να παραμείνει εκεί. Όλα αλλάζουν όταν ο Γκεοργκ ερωτεύεται την Μαρία, μια μυστηριώδη γυναίκα σε αναζήτηση του συζύγου της, ο οποίος θα την περίμενε στη Μασσαλία, για να διαφύγουν με βίζα στο Μεξικό.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ (DIE GOTTLICHE ORDNUNG / THE DIVINE ORDER)
Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 96′
Παραγωγή: Σουηδική, Σκηνοθεσία: Πέτρα Μπιοντίνα Βόλπε
Πρωταγωνιστούν: Μαρί Λόιενμπεργκερ, Μαξιμίλιαν Σιμόνιτσεκ, Ρέιτσελ Μπραουνσβάιγκ

Υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Το 1971, η ελβετική ύπαιθρος δεν επηρεάζεται από τις μεγάλες κοινωνικές αναταραχές που προκάλεσε το κίνημα του 1968. Η Νόρα, μια νεαρή νοικοκυρά και μητέρα, ζει σε ένα γραφικό χωριό με το σύζυγο και τους δύο γιους της. Πρόκειται για ένα ήσυχο άτομο, αρεστό από όλους – μέχρι να αρχίσει το δημόσιο αγώνα για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, για το οποίο οι άνδρες καλούνται να αποφασίσουν σε ψηφοφορία στις 7 Φεβρουαρίου 1971.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΈΝΑΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΣ (AN ELEPHANT SITTING STILL / DA XIANG XI DI ER ZUO)
Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 230′
Παραγωγή: Κινέζικη, Σκηνοθεσία: Χου Μπο
Πρωταγωνιστούν: Ζανγκ Γου, Πενγκ Γουτσάνγκ, Γουάνγκ Γιουγουέν, Λι Κονγκζ

H ταινία του Μπο Χου που σημαδεύτηκε από την αυτοκτονία του 29χρονου δημιουργού του αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της.

Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό μιας ανώνυμης πόλης στη βόρεια Κίνα, οι ζωές κάποιων απελπισμένων ανθρώπων διαπλέκονται στη διάρκεια μίας και μόνο έντονης μέρας, από το ξημέρωμα μέχρι το σούρουπο. H κάμερα τους παρακολουθεί να δραπετεύουν από οικογένειες, αρχές, γκάνγκστερ, σχολείο και κυρίως από την ζοφερή πραγματικότητα της ζωής τους στην μεταβιομηχανική παρακμασμένη πολιτεία, μιας ζωής που κυριαρχείται από την αδιαφορία, τη βία και την απόγνωση. Όλοι τους σκέφτονται τη διαφυγή στο Μανζούλι (μια πόλη στα Κινεζο – Ρωσικά σύνορα). Εκεί, στο μεγάλο τσίρκο, βρίσκεται ένας ελέφαντας που στέκεται διαρκώς ακίνητος, αδιάφορος για την κτηνωδία που κυριαρχεί στον κόσμο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΟΝΑ (THE CURSE OF LA LLORONA)
Τρόμου, Έγχρωμη, Διάρκεια: 93′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Μάικλ Τσάβες
Πρωταγωνιστούν: Λίντα Καρντελίνι, Ρέιμοντ Κρουζ, Πατρίτσια Βελάσκεζ

Από τους παραγωγούς υπεύθυνους για τη σειρά ταινιών «Το Κάλεσμα», ένας μεξικάνικος μύθος που ζωντανεύει για να σκορπίσει τον τρόμο.

Στη δεκαετία του 1970, στο Λος Άντζελες, η Γιορόνα παραφυλά τη νύχτα, για νέα παιδιά. Παραβλέποντας την προειδοποίηση μιας προβληματικής μητέρας που είναι ύποπτη για παιδική παρενόχληση, μία κοινωνική λειτουργός και τα μικρά παιδιά της σύντομα θα βρεθούν σε μια τρομακτική, υπερφυσική σφαίρα. Η μόνη τους ελπίδα να επιβιώσουν από τη θανατηφόρα οργή της Γιορόνα είναι ένας απογοητευμένος ιερέας, που προσπαθεί να κρατήσει μακριά το κακό υιοθετώντας τις δικές τους μυστικιστικές τακτικές. Όμως μέσα τους συγκρούονται συνεχώς ο φόβος και η πίστη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΙΝΚ (MISSING LINK)
Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 95′
Παραγωγή: Καναδάς – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Κρις Μπάτλερ

Ο κύριος Λινκ, ένας ελαφρώς αφελές, αλλά ταυτόχρονα πολύ έξυπνο και καλόψυχο θηρίο, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο καθώς είναι ο τελευταίος του είδους του. Τότε θα ξεκινήσει μια τολμηρή αναζήτηση των μακρινών συγγενών του, ζητώντας τη βοήθεια του του μεγαλύτερου ερευνητή μύθων και τεράτων στον κόσμο, και της γυναίκας που έχει στην κατοχή της τον μοναδικό χάρτη για τη μυθική κοιλάδα όπου κρύβονται οι συγγενείς του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΜΑΡΝΙ, ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ (MARNIES WELT / MARNIE’S WORLD)
Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 92′
Παραγωγή: Γερμανία – Βέλγιο, Σκηνοθεσία: Κρίστοφ Λαουενστάιν, Βόλφγκανγκ Λαουενστάιν

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Κριστόφ και Βόλφγκανγκ Λαουνστάιν εμπνέονται από μία ευφάνταστη ιστορία των πολυαγαπημένων αδελφών Γκριμ και την μετατρέπουν σε μια μοντέρνα περιπέτεια κινουμένων σχεδίων.

Η Μάρνι είναι μια κακομαθημένη σπιτική γάτα που ζει μια άνετη ζωή, ώσπου κάνει την εμφάνισή του ο μυστηριώδης αδελφός της, ο οποίος της υπόσχεται πως θα αναλάβει καθήκοντα ειδικής πράκτορα σε μια άκρως απόρρητη αποστολή με εκείνη να κατέχει ρόλο-κλειδί.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα