back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πιθανή συνάντηση Πούτιν – Κιμ στο Βλαδιβοστόκ

Διαβάστε επίσης

Ένα από τα κτίρια του Πανεπιστημίου Άπω Ανατολής στο Βλαδιβοστόκ, αποκλείστηκε σήμερα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για μία πιθανή, όπως αναφέρει το επίσημο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΙΑ Νοβόστι, μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του ομολόγου του Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΑ Νοβόστι, στην είσοδο του κτιρίου, τοποθετήθηκε πινακίδα που αναφέρει: Σε σχέση με την άφιξη του προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν, το κτίριο θα παραμείνει κλειστό από 17 έως 24 Απριλίου”
Ταυτόχρονα, οι αρχές του πανεπιστημίου έκλεισαν το κεντρικό γυμναστήριο του ιδρύματος, επικαλούμενες τεχνικές εργασίας, αλλά σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην πρυτανεία, ο λόγος είναι η πιθανολογούμενη συνάντηση των δύο ηγετών.
Έχει ήδη ανακοινωθεί πως με έκτακτη πτήση στις 23 Απριλίου, θα φτάσει στο Βλαδιβοστόκ ένα επιβατηγό αεροπλάνο. Το νοτιοκοεραστικό τηλεοπτικό δίκτυο ΚΒS μετέδωσε πως έχει ήδη φτάσει στην πόλη της ρωσικής Άπω Ανατολής, η υπηρεσία ασφαλείας του βορειοκορεάτη ηγέτη για την προετοιμασία της συνάντησης.
Χθες Τρίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες για επικείμενη συνάντηση των επικεφαλής των δύο χωρών. Νωρίτερα όμως είχε δηλώσει πως οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για μία συνάντηση κορυφής, χωρίς να δώσει διευκρινήσεις ως προς το χρόνο και την τοποθεσία διεξαγωγής της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα