back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Μία «ανάσα» από την ολοκληρωτική καταστροφή βρέθηκε η Παναγία των Παρισίων

Διαβάστε επίσης

Η Παναγία των Παρισίων απείχε μόλις «15 με 30 λεπτά» από την ολοκληρωτική καταστροφή, όπως αποκάλυψαν οι γαλλικές αρχές, τονίζοντας ότι αυτό απετράπη χάρη στη γενναιότητα των πυροσβεστών.

Εν τω μεταξύ, μια ανέλπιδη ανακάλυψη έκανε μέσα στα αποκαΐδια της Παναγίας των Παρισίων, ομάδα αποκατάστασης ιστορικών μνημείων. Βρήκαν τον χάλκινο κόκορα που περιέχει λείψανα αγίων και βρισκόταν στην κορυφή του βέλους του εμβληματικού κωδωνοστασίου που κατέρρευσε.

Η πυρκαγιά στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων θα είναι το μοναδικό θέμα στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου στην Γαλλία.

Εν τω μεταξύ οι καμπάνες θα χτυπήσουν και σήμερα σε όλη την χώρα στις 18:50, 48 ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς.

Το μνημείο θα αποκατασταθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, δεσμεύτηκε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Αυτό που είδαμε είναι η ικανότητά μας να κινητοποιούμαστε, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να νικάμε», σημείωσε.

Θύμισε τις πολλές φορές στην ιστορία της Γαλλίας όπου μία πόλη, ένα λιμάνι ή μία εκκλησία καταστράφηκαν ή κάηκαν ολοσχερώς και μετά ξαναφτιάχτηκαν από την αρχή. «Η πυρκαγιά μας θυμίει ότι η ιστορία μας δεν σταματάει ποτέ», είπε προσθέτοντας ότι «θα υπάρχουν πάντα εμπόδια να ξεπεράσουμε».

«Είναι η ώρα να επιβεβαιώσουμε αυτήν την μεγαλειώδη συνέχεια που κάνει το γαλλικό έθνος», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος

Σημειώνεται, ότι δεκάδες εταιρείες διεθνούς εμβέλειας, πάμπλουτες οικογένειες, όμιλοι και χιλιάδες ανώνυμοι πολίτες προσφέρουν χρηματικά ποσά για την αποκατάσταση της Νοτρ Νταμ.
Ο Στεφάν Μπερν, υπεύθυνος για το ταμείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δήλωσε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί 880 εκατομμύρια ευρώ και μέσα στην ημέρα αναμένεται οι δωρεές να φτάσουν το 1 δισ..

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα