back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Η Κατερίνα στην Αθήνα»

Διαβάστε επίσης

Το κόμικ που επιδιώκει να καλλιεργήσει στα παιδιά την αγάπη για την πόλη και τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο.

Η Κατερίνα μια έφηβη μαθήτρια μαζί με τον σκύλο της, τον Έκτορα, περπατούν στις γειτονιές της Αθήνας ανακαλύπτοντας την ιστορία και τα μυστικά των μνημείων και των τοποσήμων της πόλης.

katerina_stin_athina

Την εικονογράφηση του βιβλίου «Η Κατερίνα στην Αθήνα» έχουν αναλάβει από κοινού οι Γεράσιμος Αβλάμης, εικαστικός και Νικόλας Στεφαδούρος, εικονογράφος, ενώ το σενάριο υπογράφει η συγγραφέας Βέρα Καρτάλου.

Το βιβλίο εκδόθηκε από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με τη στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων. Διανέμεται δωρεάν στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» και είναι προσβάσιμο για όλους στον ιστοχώρο kids4thecity.gr.

«Τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσω της ηρωίδας του κόμικ, της Κατερίνας, ενός κοριτσιού στη ηλικία τους την ιστορία της πόλης, τα μνημεία της και τις κρυφές γωνιές της» λέει στον Αθήνα 9.84 ο εικονογράφος Νικόλας Στεφαδούρος. «Ακόμα και εμείς κατά την διάρκεια της συγγραφής μάθαμε πράγματα για την Αθήνα που δεν γνωρίζαμε. Θα αποτελέσει ένα έναυσμα για τα παιδιά να ανακαλύψουν τις γειτονιές τους και την ιστορία τους. Η ιδέα ήταν του Γεράσιμου Αβλάμη, ο οποίος ανέλαβε το φόντο με τα μνημεία και τις τοποθεσίες και εγώ τις φιγούρες και τη σκηνοθεσία. Η συνεργάτιδά μου Βέρα Καρτάλου, έγραψε το σενάριο καθώς  έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα».

Εκδήλωση παρουσίασης

Την Τρίτη 16 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προβολής του βιβλίου στην Τεχνόπολη στις «Δεξαμενές Καθαρισμού» από τις 17.00μ.μ. έως τις 19.00μ.μ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς φτιάχνεται ένα κόμικ και θα συμμετέχουν στη δημιουργία μιας πρωτότυπης εικονογραφημένης ιστορίας που θα συνεχίζει την περιπέτεια της Κατερίνας και του Έκτορα από εκεί όπου την άφησε το βιβλίο.

katerina_stin_athina

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Το κόμικ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία». Στόχος του προγράμματος είναι να μεταδώσει στα παιδιά την αισθητική αξία των υπαίθριων γλυπτών και των ιστορικών κτηρίων της Αθήνας, την άμεση σύνδεσή τους με την πόλη και την ιστορία της και την ευθύνη όλων μας απέναντί τους.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα