back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα – Μέχρι τις 31 Μάϊου του επόμενου έτους οι τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

Διαβάστε επίσης

Τέλη κυκλοφορίας με πληρωμή σε δόσεις ,και ανάλογα με το χρόνο χρήσης του οχήματος εντός του έτους θα μπορούν να καταβάλλουν φέτος, όπως ίσχυσε και πέρυσι, όσοι κάτοχοι οχημάτων (Ι.Χ, μοτοσυκλετών κλπ) επιθυμούν να προβούν σε άρση ακινησίας του οχήματός τους για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου “Κύρωση για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων” που βρίσκεται για ψήφιση στη Βουλή θα προβλέπεται η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα μερικής καταβολής των τελών κυκλοφορίας ,ανάλογα με τους μήνες που γίνεται η άρση ακινησίας του οχήματος.

Σύμφωνα με την τροπολογία εάν η διάρκεια άρσης και στη συνέχεια χρήσης του οχήματος είναι 1 μήνας οι κάτοχοι θα καταβάλουν τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για διάρκεια 3 μηνών τα 4/12 και για επιπλέον μήνες του έτους θα επιβαρύνονται με άλλα 2/12 ανά μήνα επί του συνολικού ποσού των τελών κυκλοφορίας του έτους. Όσων δε τα οχήματα βρίσκονται ήδη ,για λόγους ανωτέρας βίας, σε αναγκαστική ακινησία , και επιτρέπεται πλέον η άρση τους θα πρέπει να καταβάλλουν , προκειμένου να κάνουν χρήση του οχήματος ,το υπόλοιπο που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας για τους ερχόμενους μήνες και όχι το ετήσιο ποσό των τελών κυκλοφορίας.

Με την ίδια τροπολογία ορίζεται εφεξής ως καταληκτική ημερομηνία η 31 Μαΐου του επόμενου έτους για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 όταν αφορούν απόκτηση η άλλες μεταβολές στα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα (επικαρπία, ψιλή κυριότητα, πλήρη κυριότητα κλπ).

Μέχρι σήμερα ο φορολογούμενος ήταν υποχρεωμένος να δηλώνει τις όποιες μεταβολές των στοιχείων του Ε9 εντός 30 ημερών από την ημέρα σύστασης, απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής των δικαιωμάτων του. Με την ίδια τροπολογία καθορίζεται επίσης νέος τρόπος επιβολής προστίμων.

Όσον αφορά στις περιπτώσεις μη υποβολής, εκπρόθεσμης υποβολής η υποβολής ανακριβούς δήλωσης στοιχείων του Ε9 ,δεν θα αναζητηθούν πρόστιμα για τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων Ε9 του έτους 2010 και επομένων που υποβλήθηκαν η θα υποβληθούν από 31/12/2014 και μετά.

Επίσης δεν προβλέπεται η επιβολή χρηματικών προστίμων για τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9 που υποβλήθηκαν μετά την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της Επικράτειας.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα