back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιάννης Μουζάλας: “Το άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο συνιστά συνεργασία και όχι ενσωμάτωση στο ΣΥΡΙΖΑ”

Διαβάστε επίσης

“Το άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο συνιστά συνεργασία και όχι ενσωμάτωση στο ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε στον Αθήνα 984 και τον Βασίλη Πάικο ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας.

Ερωτηθείς  εάν έχει προοπτική στην Ελλάδα η  προσπάθεια συγκρότησης προοδευτικής συμμαχίας, έκανε λόγο για μονόδρομο που έχει προοπτική και ήδη έχει αρχίσει να συνεπαίρνει έναν κόσμο. “Δεν μιλάμε για ενσωμάτωση αυτών των ανθρώπων στο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για μία συνεργασία με διάσπαρτες δυνάμεις, οι οποίες με τη σειρά τους -μέσω αυτής της συνεργασίας- θα επανακαθορίσουν τη θέση τους στο πολιτικό σύστημα. Επρεπε να γίνει αυτή η κίνηση.”
Ο κ Μουζάλας έβαλε κατά του ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας πως “Είναι κακό που το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι η παραδοσιακή έκφραση της Σοσιαλδημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με όλη τη Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, το ΚΙΝΑΛ έχει στόχο να χαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Επίσης, χαρακτήρισε καταλυτική για την εξέλιξη του πολιτικού σκηνικού στη χώρα τη Συμφωνία των Πρεσπών και επέκρινε και πάλι το ΚΙΝΑΛ  για τη στάση του, αναφέροντας: “Το ΚΙΝΑΛ μπροστά στο όραμα να συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ- δεν μπορώ να φανταστώ τον Ανδρέα Παπανδρέου να βάζει άλλο στόχο από το να συντριβεί η Δεξιά- δεν συμμετείχε σε όλο αυτό. Ξέρετε δεν υπάρχει Σοσιαλδημοκράτης στην Ευρώπη που να μην συμφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών. Θα σας έλεγα επίσης και από το Λαϊκό Κόμμα. Εδώ είναι όλα μια μικροπολιτική μπροστά στο να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω αυτό θα δυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ”

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα