back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παρουσίαση του προγράμματος Curing the Limbo για τη συνύπαρξη κατοίκων και προσφύγων

Διαβάστε επίσης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 11.30 π.μ. στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων γίνεται η παρουσίαση του Curing the Limbo, του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος του δήμου Αθηναίων, που αφορά στη συνύπαρξη κατοίκων και προσφύγων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκ μέρους του δήμου Αθηναίων η Αμαλία Ζέπου, αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων, και εκ μέρους των υπολοίπων εταίρων η Θάλεια Δραγώνα, επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Joshua Kyller country manager για την Catholic Relief Services, η Jana Frey country director της International Rescue Committee και η Μαρία Λογοθέτη, πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών(ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων.

Το Curing the Limbo έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός δυναμικού και καινοτόμου μοντέλου ένταξης. Πώς πρόσφυγες ενεργοποιούνται, παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, δημιουργικής έκφρασης και νέων τεχνολογιών, αποκτούν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή κατοικία και συμμετέχουν σε συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής προσαρμοσμένες στο προφίλ τους. Έτσι, γίνονται μέρος της πόλης, διασυνδέονται με τις ομάδες ενεργών πολιτών και μετέχουν σε δραστηριότητες στις γειτονιές της Αθήνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα