back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άστατος καιρός με καταιγίδες και λασποβροχές έως την Τρίτη

Διαβάστε επίσης

Άστατος θα είναι ο καιρός έως και της Τρίτη 16 Απριλίου 2019, με κυριότερο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις καθώς διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας.

Καταιγίδες αναμένονται τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικές περιοχές, ανεξαρτήτως ώρας της ημέρας, γεγονός που οφείλεται στη συνδυασμένη επίδραση των προαναφερθέντων ατμοσφαιρικών διαταραχών και της αστάθειας που παρουσιάζει η τροπόσφαιρα κατά την άνοιξη.

Όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία και όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως και το Σαββάτο 13/04 αναμένονται στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ και οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 7 με 8 μποφόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 12/04 αλλά και το Σάββατο 13/04, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα κατά περίπτωση να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά λασποβροχής.

Λασποβροχές στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους από το πρωί. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα, θα σημειωθούν και λασποβροχές.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Η ορατότητα προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, κυρίως έως το πρωί και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα