back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κάρτες για δωρεάν μετακινήσεις των Αστυνομικών με τα ΜΜΜ

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε από τις αρχές Απριλίου η έκδοση προσωποποιημένων καρτών για την παροχή δωρεάν μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των Αστυνομικών.

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση είχε υπογραφεί στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ωστόσο δεν είχε προχωρήσει προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών υπαλλήλων.

Το θέμα διευθετήθηκε μετά και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΟΑΣΑ – Ελληνικής Αστυνομίας στα τέλη Μαρτίου.

Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες – δράσεις που καλούνται να υλοποιήσουν οι δυο πλευρές. Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ θα χορηγήσει ηλεκτρονικές κάρτες ελεύθερης μετακίνησης στους δικαιούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αντίστοιχα, η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει περαιτέρω, με σειρά δράσεων και μεταξύ άλλων, στη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ, όπως στην επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων και την διευρυμένη φύλαξη σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού.

Αντί για αποζημίωση προς την ΣΤΑΣΥ, αποφασίστηκε πως η ΕΛ.ΑΣ. θα παρέχει αστυνομικούς για την προστασία των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς.

Οδηγίες ενεργοποίησης

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών από την 1η Απριλίου φορτίστηκαν από τον ΟΑΣΑ οι πρώτες 3.500 προσωποποιημένες κάρτες αστυνομικών που είχαν ακολουθήσει τις προηγούμενες ημέρες τις οδηγίες του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και εξέδωσαν ήδη κάρτα για τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις με το Μετρό.

Οι κάτοχοι των καρτών θα πρέπει έως 31 Μαΐου 2019 να μεταβούν στο πλησιέστερο ΑΜΕΚ (Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών/Εισιτηρίων) ή από το κινητό τους με λειτουργία NFC και να επιλέξουν «Επιδότηση».

Κατόπιν η κάρτα θα είναι έτοιμη προς χρήση και θα έχει ισχύ έως 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Η αναλυτική διαδικασία για τη φόρτιση κάρτας σε ΑΜΕΚ έχει ως εξής:

Βήμα 1ο: Πατάμε την Ελληνική σημαία.
Βήμα 2ο: Πατάμε «Επιδότηση».
Βήμα 3ο: Τοποθετούμε την ηλεκτρονική κάρτα στην μπροστινή θήκη του ΑΜΕΚ και πατάμε «ΟΚ».
Βήμα 4ο: Ξεκινάει η διαδικασία φόρτισης, βγαίνει πρώτα η απόδειξη και συνεχίζει να φορτίζει η κάρτα.
Βήμα 5ο: Αφαιρούμε την κάρτα όταν μας ενημερώσει το μηχάνημα.

Όσοι δεν έχουν ακόμα προσωποποιημένη κάρτα μπορούν να αποκτήσουν ακολουθώντας την διαδικασία όπως περιγράφεται ΕΔΩ

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα