back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρ. Σβίγκου: Σπασμωδικές οι αντιδράσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis

Διαβάστε επίσης

Για σπασμωδικές κινήσεις που δείχνουν την αντίληψη τους για την δικαιοσύνη και τους θεσμούς γενικότερα, κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την υπόθεση Novartis, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο τόνισε ότι «τα κατηγορητήρια δεν τα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε κανένας λάθος χειρισμός, το κοινοβούλιο κάνει αυτό που πρέπει από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη κάνει την δουλειά της αλλά η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ παρεμβαίνουν στο έργο της δικαιοσύνης. Όταν τους εξυβρίζεις και μιλάς για σκευωρία και κάνεις μηνύσεις σε δικαστικούς λειτουργούς, αυτό είναι παρέμβαση στην δικαιοσύνη. Πρέπει να σταματήσουν οι ανοησίες περί σκευωρίας και οι παρεμβάσεις καθώς μιλάμε για ένα διεθνές σκάνδαλο που κόστισε δις στο δημόσιο- και αυτό δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά αποκαλύφθηκε από το FBI. Όλοι πρέπει να αφήσουν ελεύθερη την δικαιοσύνη να συνεχίσει την δουλειά της».

Ερωτηθείσα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, η κ. Σβίγκου τόνισε ότι και ο ίδιος δήλωσε ότι πρώτος αυτός θα ψηφίσειτην άρση της ασυλίας του.

Για Κουντουρά και Δανέλλη

Όσον αφορά την παράδοση της έδρας από τον Γιώργο Αμυρά σε αντιδιαστολή με την χρήση της κατάργησης του ασυμβιβάστου από πλευράς Δανέλλη και Κουντουρά και αν τίθεται θέμα άσκησης καθηκόντων από την Υπουργό Τουρισμού ενώ θα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, η κυρία Σβίγκου είπε: “Εφόσον εκλεγεί η κυρία Κουντουρά θα αντικατασταθεί από το Υπουργείο Τουρισμού. Έχει συμβάλει τα μέγιστα για την καλύτερη προβολή της χώρας και αυτό το αναγνωρίζουν και οι αντίπαλοι της. Ωστόσο έχουν υπάρξει και για τους δύο υβριστικές δηλώσεις που δεν έχουν καμία θέση στον δημόσιο διάλογο, θεωρώ ότι με την δική τους στάση και πορεία έχουν αποδείξει το ήθος τους.

Για Παππά

Αναφερόμενη στην υπόθεση Πετσίτη και στις σχέσεις του με τον Νίκο Παππά, η κ. Σβίγκου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και κανένα ερώτημα. «Ο κ. Παππάς είναι από τα στελέχη της κυβέρνησης που έχει στοχοποιηθεί από ένα συγκεκριμένο μιντιακό – επιχειρηματικό σύστημα από την εποχή ήδη των τηλεοπτικών αδειών και δεν εκπλήσσουν καθόλου οι επιθέσεις που δέχεται εδώ και καιρό. Δεν έχουν καμία αξία, πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις που μόνο στόχο έχουν τον αντιπερισπασμό από τα πραγματικά σκάνδαλο που διερευνά η δικαιοσύνη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα