back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αγκινάρες πουρέ σουφλέ

Διαβάστε επίσης

Το φαγητό μας σήμερα, είναι πάρα πολύ νόστιμο, θρεπτικό, υγιεινό και εύκολο στην παρασκευή του.
Θα χρειαστούμε έξι – επτά καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες, δεν είναι τώρα η εποχή τους, επίσης θα χρειαστούμε, ένα πακετάκι κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά, αλατοπίπερο και τριμμένα τυριά, δυο τρία είδη είναι καλύτερα, απ αυτό που κάνουμε την πίτσα αρχικά που είναι μαλακό και τα άλλα να είναι λίγο πιο σκληρά.
Ξεκινάμε ανάβοντας τον φούρνο στους 180ºC για να προθερμανθεί, μετά παίρνουμε το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε και το λαδώνουμε η το βουτυρώνουμε, ότι σας αρέσει, εγώ χρησιμοποιώ πάντα λάδι.
Ρίχνουμε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό που βράζει για να τις μαλακώσουμε, αφού βάλουμε στο νερό κι ένα κύβο λαχανικών για την γεύση, σε δέκα λεπτά θα είναι έτοιμες.
Όταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε σ ένα λεκανάκι και τις πολτοποιούμε καλά, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
Στο πυρέξ μας πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει και βάζουμε μέσα τις αγκινάρες μας, κόβουμε μερικά κομματάκια βούτυρο και τα βάζουμε από πάνω η λίγο λαδάκι, ότι σας αρέσει και τελειώνουμε πάλι με τυρί τριμμένο αρκετό ώστε όταν ψηθεί να κάνει μια ωραία κρούστα.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό μας για τρία τέταρτα περίπου, μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε ένα τέταρτο ακόμη για να ροδίσει, να γκραντιναριστεί όπως είπαμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο…
Σερβίρεται με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα