back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή η δικογραφία Νovartis για τον Ανδρέα Λοβέρδο

Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή διαβιβάζεται το σκέλος της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis που αφορά τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι εισαγγελείς ζητούν την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να τον καλέσουν σε εξηγήσεις ως ύποπτο για δωροδοκία. Η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο, με την επιφύλαξη ότι μπορεί να προκύψουν στοιχεία στο μέλλον.

Αντιθέτως, η έρευνα συνεχίζεται για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να κληθούν 20 μη πολιτικά πρόσωπα ως ύποπτα για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για «πολιτική αλητεία μίας συμμορίας κακοποιών» και κατάχρηση εξουσίας, κάνει λόγο, σε δήλωσή του, ο κ. Λοβέρδος. «Το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων», επισημαίνει η ΝΔ. «Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν», σχολίασε το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Είχαν και έχουν τους λόγους τους να είναι πανικόβλητοι, καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα», τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, προκαλώντας μια κατευθυνόμενη, γενικευμένη αίσθηση απαξίωσής τους, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

“Αισθάνομαι οπωσδήποτε δικαιωμένος. Η απόφαση των εισαγγελικών αρχών αποδεικνύει ότι στοχοποιήθηκα άδικα”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρώην υφυπουργός εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, κάνοντας λόγο για πολιτική σκοπιμότητα.

Ευ. Βενιζέλος: Το σκάνδαλο Novartis είναι αντίστροφο – Αφορά αυτούς που οργάνωσαν τη σκευωρία

«Το σκάνδαλο Novartis είχα πει εξαρχής ότι είναι αντίστροφο. Αφορά αυτούς που οργάνωσαν τη σκευωρία. Την πιο μεγάλη και την πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση 22 σελίδων σε βάρος του ανώνυμου μάρτυρα με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».
«Αυτό το αντίστροφο σκάνδαλο είναι ογκώδες και αυταπόδεικτο. Αποτελεί προσβολή του πολιτεύματος και ως εκ τούτου δεν έχουμε δικαίωμα να το υποβαθμίσουμε ή να το λησμονήσουμε. Δεν αφορά όσους θίχτηκαν προσωπικά αλλά τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου» προσθέτει.

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα