back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ για Novartis : Αφού οι «γέφυρες» κατέρρευσαν, η σκευωρία επανέρχεται ως φάρσα

Διαβάστε επίσης

Στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου το Κίνημα Αλλαγής το οποίο αφού εκφράζει τη συμπαράσταση του στον πρώην υπουργό μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis δηλώνει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΣΥ, θα ψηφίσει την αίτηση άρσης ασυλίας του, όπως άλλωστε ο ίδιος το ζήτησε.

Στο Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι αφού απέτυχε οικτρά η προσπάθεια του κ. Τσίπρα με τις δήθεν «γέφυρες» και τα αζήτητα των κομμάτων, τώρα μέσα στην απόγνωσή του, θυμήθηκε πάλι την Novartis. Μία ακόμα υπόθεση-όπως επισημαίνουν- που χρησιμοποιεί μόνο για τις μικροκομματικές του επιδιώξεις και για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων. Αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι μοναδικός στόχος είναι να συνεχισθεί αυτή η συζήτηση ως τις εκλογές, γι αυτό οι ενέργειές τους γίνονται σε δόσεις, με την προσδοκία να φθείρουν τον ουσιαστικό τους αντίπαλο, το Κίνημα Αλλαγής.

Στο ενημερωτικό σημείωμα του ΚΙΝΑΛ γίνεται ακόμη λόγος για λάσπη με ανυπόστατες κατηγορίες, από κουκουλοφόρους και μη μάρτυρες, αλλά χωρίς κανένα στοιχείο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πρόκειται για μεθόδευση που καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με εκτελεστικό βραχίονα τον εκφραστή της Καραμανλικής συνιστώσας του, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους θύλακες του.

Η αλήθεια θα λάμψει – ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Στην υψηλών τόνων ανακοίνωση γίνεται ακόμη λόγος για ραδιουργίες της Κυβέρνησης, σπεύδοντας παράλληλα να υπενθυμίσουν ότι η μια μετά την άλλη οι κατηγορίες για πολιτικά πρόσωπα πηγαίνουν στο αρχείο. Δεν θα τους περάσει. Η σκευωρία θα εκπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και οι καθοδηγητές της θα λογοδοτήσουν, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον κ. Λοβέρδο το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι σήμερα στην Βουλή έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις για τους χειρισμούς του για τις τιμές ορισμένων φαρμάκων, αποδεικνύοντας ότι υπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του δημοσίου, ενεργώντας με βάση τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα να διασωθούν δις από τη διαφθορά και τη σπατάλη. Στο Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζουν ακόμη ότι ο Α. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι δεν είχε καμία σχέση με την ηγεσία της Novartis, ενώ ο έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές για τα περιουσιακά του στοιχεία, τον δικαίωσε απόλυτα.

Το σκάνδαλο που δεν διερευνήθηκε

Στο ενημερωτικό σημείωμα του ΚΙΝΑΛ πάντως επισημαίνεται ότι σκάνδαλο Novartis και φαρμάκων υπάρχει, κάνοντας αναφορά στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Δεν παραλείπουν πάντως να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση τόσο στην διακυβέρνηση Καραμανλή για τον υπερδιπλασιασμό της φαρμακευτικής δαπάνης όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αρνήθηκε να διερευνήσει τις ευθύνες της ΝΔ αλλά και γιατί απέφυγε να ερευνήσει το πραγματικό σκάνδαλο εκτίναξης των τιμών στα φάρμακα.

Ειδικότερα αναφέρεται:

«Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες που προχώρησαν σε δραστικά μέτρα για τον περιορισμό και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επί Κυβερνήσεων Ν.Δ. (2004-2009) η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε (από 2,43 σε 5,1 δις ευρώ), ενώ την περίοδο 2009-2011 με τα μέτρα που πήραμε κατέβηκε στα 2,8 δισ. ευρώ.

Και την ίδια περίοδο ο Σύριζα καταψήφιζε στην Βουλή όλα τα μέτρα, κάθε εξυγιαντική προσπάθεια, ενώ δεν έκανε μετά το 2015 και καμία περαιτέρω προσπάθεια μείωσης.

Ο Σύριζα απέφυγε επιμελώς να ερευνήσει το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτίναξη των τιμών των φαρμάκων.

Για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να διερευνήσει τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2004-2009.

Αρνήθηκε επίσης να διερευνήσει την ευθύνη των Υπουργών του, που το 2015 “ξέχασαν”, να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων-ως όφειλαν- παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων.

Εξ άλλου πρόσφατη είναι η τροπολογία στην Βουλή με την οποία ευνοήθηκαν ιδιαίτερα τα συμφέροντα των πολυεθνικών του φαρμάκου».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα