back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Λοβέρδος για Novartis: «Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου»

Διαβάστε επίσης

Λάβρος κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων και τις συκοφαντίες των άθλιων κακοποιών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εμφανίσθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου μετά τη μεταβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis, τονίζοντας : «Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό διερευνάται ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012, στο πλαίσιο ενδεχόμενης εμπλοκής του στη διαδικασία έγκρισης και τιμολόγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας. Επιπλέον ο κ. Λοβέρδος, φέρεται, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις, να συμφώνησε και να έλαβε από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Κωνσταντίνο Φρουζή, 200.000 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Novartis.

Σχετικά με το εντός εισαγωγικών «κατηγορητήριο», όπως το χαρακτήρισε ο κ. Λοβέρδος από τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή προκύπτει, πως οι συμπληρωματικές καταθέσεις ανθρώπων που δόθηκαν έως και την 4η Απριλίου, δηλαδή πριν μία εβδομάδα, εξαφανίζεται πλήρως. Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε σε αδιάσειστα επιχειρήματα τα οποία , όπως είπε, έχει ήδη διευκρινίσει στις μηνύσεις του κατά των «κουκουλοφόρων» και στις ομιλίες του στη Βουλή.

Σε ότι αφορά τα φάρμακα ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που του εισηγήθηκαν ομοφώνως οι αρμόδιες επιτροπές και οι τελικές επιλογές του υπουργείου ήταν- όπως επεσήμανε- προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και των ασθενών.

Αναφορικά με τα περί δωροδοκίας και τον κ. Φρουζή, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για αθλιότητα που έγινε τάχα από άνθρωπο τον οποίο όμως, όπως τόνισε, αποδεδειγμένα δεν γνώριζε όσο καιρό ήταν στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας και τον συνάντησε μόνο για μια χειραψία όταν έγινε Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχάνων (ΣΦΕΕ), ένα μήνα πριν την αποχώρηση του από το Υπουργείο, στα τέλη Μαρτίου του 2012. «Χρήματα δεν έχω, γι’ αυτό δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ. Κι ας έψαξαν εμένα, τα ανήλικα παιδιά μου, τους συγγενείς και τους συνεργάτες μου. Κι όμως απέφευγαν να το δώσουν στη δημοσιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος και κατέληξε λέγοντας : «Ντροπή τους, Θα δώσουν λόγο για όλα αυτά.

Δεν μπορούν να ακουμπήσουν ούτε εμένα, ούτε το κόμμα, στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω. Κάναμε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο και διασώσαμε δισεκατομμύρια από τη διαφθορά και τη σπατάλη».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα