back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προηγούνται οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία

Διαβάστε επίσης

Πρώτο αλλά χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία εμφανίζεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ισπανίας σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ABC.

Παρά την πρωτιά και το 31,1% που δείχνει να συγκεντρώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην τελευταία δημοσκόπηση, το κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ δεν δείχνει να διαθέτει την επόμενη των εκλογών την απαραίτητη πλειοψηφία ώστε να σχηματίσει μόνο του κυβέρνηση.

Οι Σοσιαλιστές, σύμφωνα με τα νέα αυτά δεδομένα, εξασφαλίζουν από 137 έως 139 έδρες από τις συνολικά 350 στο ισπανικό κοινοβούλιο και πιθανότατα θα χρειαστούν την στήριξη άλλων κομμάτων.

Σενάρια συνεργασίας

Δύο είναι τα σενάρια της επόμενης ημέρας για τους Σοσιαλιστές. Το πρώτο θέλει τον Πέδρο Σάντσεθ να καταφέρνει να εξασφαλίζει την πλειοψηφία των εδρών με την υποστήριξη του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos και άλλων τοπικών, εθνικιστικών παρατάξεων από την Βαλένθια και τη Χώρα των Βάσκων.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος θα επιδιώξει συμμαχία με το κεντροδεξιό κόμμα Πολίτες. Κάτι τέτοιο όμως σε αυτήν την φάση δεν φαίνεται εφικτό, καθώς οι Πολίτες απορρίπτουν κάθε τέτοια ενδεχόμενη συμφωνία.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα