back to top
16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτίνο: «Εδώ είδα πράγματα που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου»

Διαβάστε επίσης

Ο Ρικ Πιτίνο αποχώρησε από την Αμερική για να ακολουθήσει έναν νέο δρόμο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού ως προπονητής του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα, η κίνησή του αυτή έχει ήδη αποκτήσει αντίκτυπο στα ΜΜΕ των ΗΠΑ που παρακολουθούν την έως τώρα πορεία του.

Σήμερα η διάσημη «Wall Street Journal» εξετάζει την… διαφορετική March Madness του προπονητή – θρύλου, ο οποίος σχολιάζει τη νέα εμπειρία του στην Ευρώπη τονίζοντας: «Εδώ είδα πράγματα που δεν έχω δει ποτέ ξανά στη ζωή μου».

Ο δημοσιογράφος Τζόσουα Ρόμπινσον, που υπογράφει το κείμενο, στέκεται στα καπνογόνα στο ΟΑΚΑ, αλλά και σε όσα έγιναν στο παρκέ, με την πρόκριση του Τριφυλλιού στην οκτάδα της Euroleague.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τη Θύρα 13 αλλά και στο πιο γνωστό σύνθημα, το «Χόρτο Μαγικό», με τον Πιτίνο να λέει: «Αυτοί οι άνθρωποι θυσιάζουν πράγματα, για να έρθουν στους αγώνες μας. Δεν είναι σαν τον Τζακ Νίκολσον στην πρώτη σειρά των court seats στους Λέικερς»!

Ο αρθρογράφος αναφέρεται και στην περίοδο της ζωής του Πιτίνο μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στο NCAA και την τωρινή προσαρμογή του στην Αθήνα.

«Τότε ο Πιτίνο άκουσε από τον GM των Μέμφις Γκρίζλις, Κρις Ουάλας, για μια πρόταση για δουλειά. Δεν ήταν από το ΝΒΑ, ένα μεγάλο ή ένα μικρό κολέγιο. Ήταν από κάπου που λεγόταν Παναθηναϊκός, το οποίο στα αυτιά του Πιτίνο θα μπορούσε να είναι ένα δείπνο στην Νέα Υόρκη. Ποτέ δεν πρόσεχε το μπάσκετ της Euroleague και δεν ήξερε πού ερχόταν».

Όσο για την καθημερινότητα του πολύπειρου κόουτς στην Ελλάδα, επισημαίνονται οι προπονήσεις με τα κασκόλ και τα ξενύχτια για τους αγώνες του NCAA, με τον ίδιο να λέει για την ελληνική γλώσσα πως: «Η ελληνική αλφάβητος είναι δύσκολη. Υπάρχουν τρία διαφορετικά «Ι»».

Ενώ για την προσαρμογή του στις απαιτήσεις των Πράσινων, ανέφερε: «Η Euroleague είναι το κολεγιακό μπάσκετ με 30χρονους ενήλικες».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα