back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Διαβάστε επίσης

Την Τρίτη θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός, σε αρκετές περιοχές της χώρας, με βροχές και καταιγίδες, ισχυρότερες στα δυτικά, στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84.

Ανέμους θα έχουμε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, στα νότια πελάγη θα είναι πολύ ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 μέχρι 15 βαθμούς, στη νότια από 9 μέχρι 16 και στις νησιωτικές περιοχές από 11 μέχρι 18 βαθμούς. 

Την Τρίτη

Αναλυτικά ο καιρός:

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τοπικές βροχές θα σημειωθούν την Τρίτη, στις περισσότερες περιοχές της χώρας και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνεόυν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα που μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 3 με 5, στα νοτιά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες κια στην Κρήτη, λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι
άνεμοι θα πνεόυν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 5 με 6 και βαθμιαία στα νοτιά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη

Την Τετάρτη θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός, με ισχυρότερες βροχές στην ανατολική Ελλάδα αρχικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην περιοχή της Θράκης, επίσης στην Ήπειρο και δυτική στερεά, ενώ τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά της χώρας, οι οποίες το βράδυ αναμένεται να εξασθενίσουν. 

 Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, στο νότιο αιγαίο πιθανόν να φτάσουν  τα 6 τοπικά και τα 7 μποφόρ ισχυροί έως και πολύ ισχυροί. 

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 μέχρι 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 9 μέχρι 17, στις νησιωτικές περιοχές από 10 μέχρι 19 βαθμούς. 

Στην Αττική  την Τετάρτη ηλιοφάνεια με συννεφιά και πιθανή βροχή κυρίως στα βόρεια του νομού τις απογευματινές ώρες. 

Την Πέμπτη

Ο καιρός την Πέμπτη θα παρουσιάσει βελτίωση με αρκετή ηλιοφάνεια οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Την Παρασκευή

Αλλαγή του καιρού από την Παρασκευή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες  που θα ξεκινήσουν από την δυτική Ελλάδα και σταδιακά θα επεκταθούν το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 και τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από το Σάββατο.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα