back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Σουπερλίγκα

Διαβάστε επίσης

Προχωρά η αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τη συνάντηση που είχαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με εκπροσώπους της Σουπερλίγκας, της ΕΠΟ, αλλά και της Football League.

Αυτό σημαίνει πως η πρώτη κατηγορία θα διεξαχθεί την επόμενη σεζόν με 14 ομάδες. Ετσι φέτος θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες και η τέταρτη από το τέλος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι.

Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιριού. Δηλαδή 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League.

Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις.

Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο» τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε διάρκεια μια ώρα.

Το σχέδιο της αναδιάρθρωσης θα συμπεριληφθεί σε τροπολογία η οποία μάλιστα είναι σχεδόν έτοιμη και θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα