back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η… μάχη των ημερομηνιών και το παρασκήνιο

Διαβάστε επίσης

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε σήμερα το καλεντάρι για τη σεζόν 2019-20, με την κανονική περίοδο να ξεκινά μια εβδομάδα νωρίτερα, ενώ τα πλέι οφ και το Φάιναλ φορ θα διεξαχθούν μια εβδομάδα αργότερα από φέτος.

Η πρώτη αντίδραση σε αυτή την ανακοίνωση ήρθε διά στόματος του προέδρου της ACB στη σημερινή γενική συνέλευση.

Ο Αντόνιο Μαρτίν εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και τις ανησυχίες του σχετικά με το συγκεκριμένο προγραμματισμό κι αυτό διότι η διεξαγωγή του Φάιναλ φορ «πέφτει» πάνω στα πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος.

Όπως ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της ACB, θα προσπαθήσει να συναντηθεί με τους αρμόδιους φορείς της Ευρωλίγκας και της FIBA προκειμένου να βρεθεί λύση με το φορτωμένο πρόγραμμα των ομάδων.

Ουσιαστικά αποτελεί την κόντρα που υπάρχει εδώ και καιρό ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και την Ισπανική Ομοσπονδία, η οποία είναι πανίσχυρη στη… διπλωματία του μπάσκετ.

Είναι εκείνη που αντιτίθεται σθεναρά στα σχέδια του γενικού διευθυντή της λίγκας Τζόρντι Μπερτομέου για την σταδιακή κατάργηση ή τουλάχιστον την αποδυνάμωση των εθνικών πρωταθλημάτων, ώστε οι πιο εύρωστες και οι πιο ανταγωνιστικές ομάδες να συμμετέχουν στην λίγκα που διευθύνει.

Ετσι η διαφωνία αυτή για τις ημερομηνίες των πλέι όφ και του Φάιναλ φορ αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο της κόντρας που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Μάλιστα στην υπόθεση αναμένεται να επέμβει και η FIBA, η οποία είναι σε πλήρη αντιδικία με την Ευρωλίγκα για τις ημερομηνίες των αγώνων των εθνικών ομάδων στα προκριματικά των διοργανώσεων.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα