back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Πνίγηκε» η Κρήτη από την κακοκαιρία

Διαβάστε επίσης

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε για ακόμα μία φορά η Κρήτη, όπου κινδύνεψαν 23 άνθρωποι από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν κυρίως το ανατολικό τμήμα του νησιού. Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα, σε ενώ κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές στην Ιεράπετρα και την Σητεία.

Τέσσερα παιδιά αρχικά απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία μέσα από το σπίτι τους, ενώ αμέσως μετά συνέβη το ίδιο και με δυο ηλικιωμένους. Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση και για μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες, που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι της στον Μακρύ Γυαλό, καθώς και τέσσερις επιπλέον άνθρωποι, που για να σωθούν ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους. Οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε πολλές ακόμη περιπτώσεις να απεγκλωβίσουν ανθρώπους. Στο Τζερμιάδο κινδύνεψε ένας οδηγός αυτοκινήτου όταν ακινητοποιήθηκε το όχημα και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών, για να τον μεταφέρουν σε ασφαλές.

Στην Βιάννο, ρέμα που φούσκωσε παρέσυρε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Σε αρκετές περιοχές του νομού Λασιθίου, οι κάτοικοι χρειάστηκε να μεταφερθούν με βάρκες. Καταστροφές και στην κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή. Παρασύρθηκαν ζώα και καταστράφηκαν θερμοκήπια.

Η γέφυρα του Μύρτου κινδυνεύει να καταρρεύσει, καθώς από τις καταρρακτώδεις βροχές φούσκωσε το ποτάμι και μεγάλοι όγκοι νερού περνούν ορμητικά, υποσκάπτοντας τα πέδιλα της γέφυρας. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η γέφυρα είχε επισκευαστεί πριν δύο χρόνια, όμως οι πρόχειρες κατασκευές έχουν καταστραφεί και εκφράζονται φόβοι να επαναληφθεί το δραματικό σκηνικό του Κερίτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα