back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αναμένονται αλλαγές στον Ολυμπιακό

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός απέτυχε φέτος. Δεν κατάφερε να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και ουσιαστικά είναι εκτός διεκδίκησης τίτλου ενώ είναι άγνωστο ακόμα εάν θα παραταχθεί καν να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Φυσικά έχει χάσει και το Κύπελλο.

Η διοίκηση της ΚΑΕ έκανε μια νέα προσπάθεια το καλοκαίρι προσλαμβάνοντας τον Ντέιβιντ Μπλατ, έναν προπονητή με πολλές περγαμηνές, με εμπειρία, αλλά και διαφορετική σε σχέση με το DNA του συλλόγου, φιλοσοφία.

Αποκτήθηκαν παίκτες χωρίς εμπειρία στην Ευρωλίγκα, επιλογές του Αμερικανού προπονητή, ο οποίος άρχισε να βάζει τα κομμάτια του παζλ στη σωστή σειρά αρχικά και η ομάδα να παίζει πολύ καλό μπάσκετ.

Κέρδιζε στη Βιτόρια, στη Βαρκελώνη, πάλευε τα παιχνίδια στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ και έδειχνε πως βρισκόταν στο σωστό δρόμο.

Τα προβλήματα ρευστότητας των ιδιοκτητών της ΚΑΕ ωστόσο φαίνεται πως αποτέλεσαν τη… χαραμάδα από την οποία το «ερυθρόλευκο καράβι» άρχισε να μπάζει νερά.

Διότι οι παίκτες άρχισαν να διαμαρτύρονται οι συνομιλίες αυτές να διαρρέουν στην δημοσιότητα και να υπάρχει ολοένα και περισσότερη αμφισβήτηση προς την ομάδα. Την ίδια στιγμή ήρθαν οι τραυματισμοί του Βασίλη Σπανούλη κυρίως, αλλά και του Γιάνις Στρέλνικς να κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Ολη αυτή η κατάσταση είχε αντίκτυπο και στο παρκέ φυσικά. Ετσι ο Ολυμπιακός ο οποίος στα τέλη Δεκεμβρίου ήταν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα κατακρημνίστηκε αγωνιστικά.

Από τα δέκα παιχνίδια που είχε να δώσει έχασε τα οκτώ, ενώ η νίκη της Ζαλγκίρις Κάουνας επί της Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη τον άφησε εκτός πλέι οφ.

Πλέον η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι αυτή η οποία θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για το μέλλον. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία φαντάζει ως το πλέον πιθανό σενάριο, ενώ η επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα δείχνει να είναι μέσα στο πλάνο.

Θα υπάρξουν δομικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας με αρκετούς από τους υπάρχοντες Ελληνες παίκτες να μπαίνουν σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης των αποδοχών τους, ενώ ακόμα κανείς δεν γνωρίζει εάν ο Ολυμπιακός θα συμμετέχει του χρόνου στην ελληνική Α1 ή αν θα παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα.

Αναμφίβολα η χρονιά είναι αποτυχημένη και στο ΣΕΦ αναμένονται πάρα πολλές αλλαγές.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα