back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το αλαλούμ στη Σουπερλίγκα και η ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος στη Σουπερλίγκα και μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει πόσες ομάδες υποβιβάζονται ή ακόμα αν κάποια άλλη από τη Football League θα έχει τη… δεύτερη ευκαιρία.

Τον Αύγουστο υπό το βάρος της ανάγκης για εξεύρεση τηλεοπτικού συμβολαίου επτά ομάδων και τον κίνδυνο να μην ξεκινήσει καν το πρωτάθλημα, η λίγκα συμφώνησε με τον Υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να δρομολογηθεί αναδιάρθρωση από την επόμενη σεζόν με τη συμμετοχή 14 ομάδων στη Σουπερλίγκα.

Επίσης να υποβιβαστούν δύο ομάδες και η τρίτη ομάδα από το τέλος να παίξει αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στο πρωτάθλημα της Football League.

Οι ομάδες πήραν τα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, μια συμφωνία για την οποία μάλιστα υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, αφού δεν επρόκειτο να έχει ανταποδοτικότητα στη δημόσια τηλεόραση.

Κι όμως η Σουπερλίγκα σε πρόσφατη συνάντησή της με τον κ. Βασιλειάδη ζήτησε να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος και να παραμείνουν 16 οι ομάδες. Με τα ίδια χρήματα μάλιστα.

Ο κ. Βασιλειάδης απέρριψε το αίτημα κατηγορηματικά και ξεκαθάρισε πως η συμφωνία με την ΕΡΤ υπάρχει στο τραπέζι μόνο εφόσον γίνει αποδεκτή η πρότασή του για 14 ομάδες.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε μεν να ισχύσει κανονικά η απόφαση για αναδιάρθρωση στη Σουπερλίγκα, αλλά να παραμείνουν 16 οι ομάδες για τη νέα σεζόν (2019/20) και να μειωθούν σε 14 τη μεθεπόμενη (2020/21).

Αποτελεί ουσιαστικά μια κίνηση τακτικής από την πλευρά των ποδοσφαιρικών θεσμών, ώστε να κερδίσουν χρόνο και φυσικά να παραμείνει το πλουσιοπάροχο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι ΠΑΕ έχουν στηρίξει ένα συντριπτικό ποσοστό του προϋπολογισμού τους στα χρήματα που έχουν να λαμβάνουν από τη δημόσια τηλεόραση.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι ανένδοτος θεωρώντας πως ουσιαστικά εξαπατήθηκε από τις ομάδες της Σουπερλίγκας και επιμένει στην πρότασή του, ενώ την ίδια στιγμή οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές αγνοούν ποιος είναι ο τελικός στόχος τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Αν κινδυνεύει να υποβιβαστεί δηλαδή η ομάδα τους ή όχι…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα