back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Samaras Shoe Art s. 1999 @ Athens Re-Science Festival

Διαβάστε επίσης

Γλυπτά φτιαγμένα από παλιά παπούτσια, στο πλαίσιο του Athens Science Festival απο το καλλιτεχνικό εργαστήριο “Samaras Shoe Art s. 1999” στο κτίριο του INNOVATHENS στον πρώτο όροφο.

Στη έκθεση παρουσιάζονται γλυπτά εμπνευσμένα από ήρωες κόμικς και animation, τα οποία έχει δημιουργήσει ο Shoes Artist, Γιώργος Σαμαράς. Το εργαστήριό του οποίου μπορεί να βρει κανείς στην οδό Βαλεστίνου 9, στους Αμπελόκηπους.

«Στο φεστιβάλ εκτίθεται ένα μέρος γλυπτών με φανταστικούς ήρωες και μορφές από ανακύκλωση παλαιών παπουτσιών που συνήθως συλλέγω από φίλους ή βρίσκω ο ίδιος σε διάφορα σημεία της πόλης». Διευκρίνισε, ότι όταν βρίσκει παπούτσια σε καλή κατάσταση δεν τα καταστρέφει, αλλά τα διαθέτει σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

«Όταν βρω κάποια παπούτσια δεν τα καταστρέφω. Τα διαθέτω σε ανθρώπους που μπορούν να τα φορέσουν και να τα χρησιμοποιήσουν. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ για τα έργα μου ο,τι δεν φοριέται, συμβάλλω στην ανακύκλωση παπουτσιών, δηλαδή».

Εκτός από φανταστικούς ήρωες, ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει και γλυπτά που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία. Για παράδειγμα, «εκθέτω έναν κινητήρα μοτοσυκλέτας ο οποίος είναι φτιαγμένος από παπούτσια και μπότες και ανακυκλώσιμα υλικά. Μου πήρε μιάμιση εβδομάδα να τον φτιάξω, για άλλα γλυπτά μπορεί να χρειαστούν 1-2 μέρες, ενώ για άλλα ενάμιση μήνας».

Εκτός από τη μόνιμη έκθεση στο INNOVATHENS, την Κυριακή 7 Απριλίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, στο Προαύλιο Μηχανουργείου, παρέα με το “Samaras Shoes Art s. 1999” παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους γλυπτά από παλιά παπούτσια, σε ένα εργαστήριο με τίτλο “Kids Shoe Art Fun”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα