back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μελιτζάνες φούρνου γκραντινέ

Διαβάστε επίσης

Σήμερα θα φτιάξουμε αυτό το φαγητό στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας, κρέμα γάλακτος και τυρί τριμμένο γκραντινέ, δηλαδή ψημένο με κρούστα, για να δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε.
Θα χρειαστούμε μελιτζάνες φλάσκες, κολοκυθάκια, ντομάτες για την σάλτσα, αλατοπίπερο, κανελογαρύφαλα τριμμένα, μοσχοκάρυδο, δάφνη, λίγο λάδι, ένα κύβο λαχανικών, μια κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά και λίγο τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα, το γκραντινάρισμα.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, περίπου μισό δάχτυλο πάχος και αφού στρώσουμε πάνω στην σχάρα μια λαδόκολλα, τις τοποθετούμε με την σειρά αλάδωτες και ανάβουμε τον φούρνο να τις ψήσουμε, δηλαδή να τις μαράνουμε όχι καλό καλό ψήσιμο, στους 170 βαθμούς πάνω κάτω και αν έχετε αέρα πιο καλά, για μισή ώρα περίπου.
Όση ώρα αυτές ψήνονται, εμείς θα φτιάξουμε την σάλτσα μας, μια σάλτσα ίδια μ αυτή που κάνουμε για τα μακαρόνια μας, την απλή!
Βάζουμε λοιπόν την τριμμένη ντομάτα, λάδι, αλατοπίπερο, δάφνη, κανελογαρύφαλα, μοσχοκάρυδο, λίγο νερό και την αφήνουμε να βράσει.
Να υπολογίσετε πως θέλουμε να σκεπάσει το φαγητό μας η σάλτσα, μόλις τελειώσει και έχει ελαφρώς πήξει, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και βγάζουμε από την φωτιά.
Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, τις στρώνουμε στο ταψί και ρίχνουμε λίγη σάλτσα, ξανά το ίδιο ρίχνοντας όλη την σάλτσα και τελειώνουμε με το τριμμένο τυρί.
Τα βάζουμε στον φούρνο και τα ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω.
Συνοδεύεται από άσπρο τυρί, πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμάκι…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα