back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Ryanair «βλάπτει το περιβάλλον» λέει η Ευρωπαϊκή Ομάδα Μεταφορών & Περιβάλλοντος

Διαβάστε επίσης

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair περιλαμβάνεται στη λίστα με τους δέκα μεγαλύτερους ρυπαντές της Ευρώπης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή ομάδα Μεταφορών και Περιβάλλοντος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που μια αεροπορική εταιρεία βρίσκεται σε παρόμοια λίστα, στην οποία συνήθως περιλαμβάνονται εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της Ryanair αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά κατά 6,9%, ωστόσο η εταιρεία δήλωσε πως ήταν η «πιο καθαρή και οικολογική της Ευρώπης». Πιο συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι του ιρλανδικού αερομεταφορέα υπογράμμισαν πως «οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τη Ryanair έρχονται σε επαφή με τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο σε σύγκριση με κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία». Μάλιστα είχε ανακοινωθεί από τη Ryanair ότι το 2018 ξεκίνησε την εφαρμογή ενός νέου περιβαλλοντικού προγράμματος για την προστασία του πλανήτη.

Σε γενικές γραμμές από τα στοιχεία της ομάδας Μεταφορών και Περιβάλλοντος προκύπτει πως από το 2005 η ρύπανση που προκαλούν οι αεροπορικές εταιρείες έχει αυξηθεί περίπου κατά 2/3 ενώ με βάση τις προβλέψεις θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο οι εταιρείες προσφέρουν περισσότερες και πιο οικονομικές πτήσεις. Για την καταπολέμηση του φαινομένου, πρόσφατα ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε πως σκοπεύει να πάρει πρωτοβουλίες με στόχο την επένδυση σε καθαρότερες τεχνολογίες. Στη λίστα με τις πιο ρυπογόνες επιχειρήσεις πάντως περιλαμβάνονται κυρίως εταιρείες παραγωγής ενέργειας από τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα