back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλγερία: Παρελθόν ο Μπουτεφλίκα

Διαβάστε επίσης

Νωρίτερα το πρωί η τηλεόραση της Αλγερίας μετέδωσε πλάνα από την στιγμή που ο πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα έδινε την υπογεγραμμένη επιστολή παραίτησής του στον πρόεδρο του Συνταγματικού Συμβουλίου. Και κάπως έτσι, η ιστορία άλλαξε σελίδα.

Για άλλη μία νύχτα οι πολίτες της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων της Αλγερίας βρέθηκαν στους δρόμους. Αυτήν την φορά όμως, όχι για να διαμαρτυρηθούν όπως συνήθιζαν αλλά για να γιορτάσουν την νίκη τους. Γιατί το κίνημα που ξέσπασε τον Φεβρουάριο κατάφερε να πραγματοποιήσει τον στόχο του: να διώξει τον επί 20 χρόνια, ανήμπορο πλέον, πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν με μουσικές, σημαίες, τραγούδια, χαμόγελα, φωτοβολίδες και κορναρίσματα. Οι διαδηλωτές ζητούσαν δικαιοσύνη και την αποχώρηση, μαζί με αυτή του Μπουτεφλίκα, όλου του συστήματος εξουσίας που είχε στήσει.

“Έχω την τιμή να σας ανακοινώσω επισήμως την απόφασή μου να βάλω τέλος στην θητεία που υπηρέτησα (…) η απόφαση που παίρνω με την ψυχή και την συνείδησή μου, στοχεύει να συμβάλει στον κατευνασμό των συμπατριωτών μου, ώστε να τους επιτρέψει να προβάλουν μαζί το μέλλον που επιθυμούν για την Αλγερία”, γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο πρώην πρόεδρος.

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα